www.ramopunk.com

James Puhto-Ren

James Puhto-Ren -etusivulle

Share |

James Puhto-Ren:

Älä suosi korvikkeita

Julkaistu 26.1.16

James Puhto-Renilta julkaistaan Älä suosi korvikkeita -kokoelmalevy ja bändi lähtee sen myötä samannimiselle keikkakierrokselle. Siinäpä syytä esittää muutama kysymys Pasi Peltokankaalle…

Tulevan kokoelmalevyn formaatti lienee CD?

- Joo cd. Basisti PH, eli Pasi Hirvasoja on jaksanut aina puhua vinyylin ajoista ja ehkä jokin tekele joskus voisi tulla näinkin ollen kysymykseen.

Kiinnostaisi esim. sillä saralla yhteistyö Repan kanssa, joka on Lapsilta Kielletty -yhtyeen vanha voimahahmo. Miestä en ole tavoittanut pitkiin aikoihin sanoitusten teon ja kuulumisten muodossakaan, harmi. Jouluja aina toivottelimme, vielä 2014.

Ehkä Repa lukee tämän…

Kokoelman julkaisija toimii Raktor Records? Kerrotko jotain siitä?

-Se merkki julkaisi siis jo alku Jamesta, Start of the road ep 1990 Karleby screamers kasetti 1991… ja keski-Jamesta, Sun, roll ´n´road ep 1998.. ja nyt tämän. Kyseessä on vanhojen kavereiden ylläpitämä vanha, pieni erittäin harvoin päätään nostava organisaatio.

Montako biisiä kokoelmalle on päätynyt?

- Siinä on 12 laulua, ja ne ovat osin äänitysten/masteroinnin joitakin erinäisotoksia, osin alkuperäisiä, ja on myös MSL-äänite vuodelta 2014.

Pasi Peltokangas.

Minkälainen tuo kokoelman biisien valinta prosessi oli?

- Me PH:n kera on tehty paljon pienissä paikoissa ja baareissa duona näitä vanhempia James lauluja toista vuotta kiertäen.

Meillä oli mukana myös Eros niminen kaveri rumpalina, ja silloin oltiin triona liikkeellä, tämä siis 2013. Oli joitain trio esityksiä siellä täällä, ja kun Eros sittemmin keskittyi opintoihin ja muuhun tuollaiseen, niin hän teki päätöksensä eli lähteä.

Eli niitä hieman vanhempia tekeleitä me ikäänkuin luonnostaan soitetaan, ja siksi tuo levykin nimettiin, heh, tukemaan tämän vuoden esiintymisiä. Ja… kun niitä kysytään. Sepä myös.

Kokoonpano on bändissä vaihtunut. Kihniö-levyn jälkeen Purtsi ja Joni jäivät pois? Mikä miehet uuvutti?

- Jonin kera me soitimme pitkälti päällekkäin Rytmirotat-keikkoja myös siinä samalla. Eli hänhän takoi myös mun siinä toisessa orkassakin. Ja ne nelisen vuotta ja ne kolme James albumia olivat meille kahdelle hyvin kiirusta aikaa. Kyllä Kihniö -kesän keikkojen jälkeen oli jo aika ottaa etäisyyttä. Ainakin joku aikalisä olisi ehkä ollut matkalla jo tarpeen, vaan näin se...

Eikä tässä mitään klassisia erimielisyyksiä tahi muita perinteisiä juttuja takana ollut. Ajettiin se prosessi alas vain. Purtsi jatkoi omilla suunnillaan.

Miten uusi trio muotoutui?

- Vuoden vaihteessa PH ja minä tulimme tulokseen, että trio on taas kasattava. Pohdimme pitkän kotvan, vaan eihän noita tikku-ukkoja puissa istu.

Tajusimme ajellessa jostakin että BB Olkkolan, joka soitti -95 Puhtossa, niin tämän pikkuveli Juha "Juhanderoz" Olkkola on kannuttaja kanssa. Kaveri muuten soittaa Mesetiah -nimisessä yhtyeessä myöskin. Mies käväisi treeneissä ja katsoi 30 piisin listan ja arveli veljensä tavoin rauhallisesti: ”No perkele”.

PH on ollut jo niin kauan mukana kuviossa bassonvarressa, että on ikäänkuin jo semmoinen kapellimestari. Jos en satu hiffaamaan yhtäkkiä tyyliin ..mikäs biisi, mikä sointu.. hän tietää.

James Puhto-Ren vuosimallia 2016:  PH, Juhanderoz ja Pasi B. Goode.

Kokoelman julkaisun myötä tulossa keikkoja, miten paljon on tarkoitus keikkailla?

- Juu, me hilpeästi kun kaikki on aina tour:illa ja noin päin pois. Niin tokipa mekin. Tämän 'älä suosi korvikkeita tourin' merkeissä on elokuulle sovittu esiintymisiä ja naamakirjapa ne tarkimmat tiedot antaa. Idea on keikka/kuukausi, ja toki poikeukksia voi olla, on varmistamattomia hyviä juttuja toki pohdinnassa. Mutta nämä lähtökohtaisesti on räätälöity siten, että me tiedämme pystyvämme näissä ajan hampaissa ne tekemään sovitusti.

...ja oliko niin, että James Puhto-Ren alkaa tehdä myös uutta studiolevyä?

- Kun koittaa syys, palaveeraamme keikkamyynnin, managerismin Jari-sedän kanssa. Suljettujen ovien takana puretaan nämä, koostetaan asia jos toinenkin. Kyllä projektia on siintämässä.

 

Kävijälaskuri