Etusivu

Iskeekö Iskuryhmä jälleen?

Haastattelussa Pasi Nyyssönen

Haastattelu on tehty elokuun alussa 2004.

Kiitokset Pasille!

M!ka

 

Pasi Nyyssönen 1993

1990-luvun alkupuoliskolla toimineesta Iskuryhmästä on kuulunut juttua, että bändi olisi kokoamassa rivejään uudelleen. Sen verran paljon on juttua jo kuulunut, että asiasta piti jo kysäistä vähän tarkennuksia Iskuryhmän Pasi Nyyssöseltä...

 

Noin kymmenen vuotta sitten hajonnutta Iskuryhmää ollaan kokoamassa uudelleen, pitääkö paikkansa?

Tieto pitää paikkansa. Viime keväästä asti ollaan asiaa suunniteltu. 

Aluksi asiaa sivuttiin jätkien kaa "olishan se hauskaa" pohjalta. Nyt kesän mittaan asialle on saatu varmempi sävy.

"Kaupparin bileissä aloin olla asiasta jo täysin vakuuttunut - Minäkin haluan rokata"

Pasi Nyyssönen

Kuka on ollut liikkeelle panevana voimana bändin uudelleen kokoamiseen ja mikä tähän on innostanut näin vuosikymmenen jälkeen?

Iskuryhmästä on puhuttu yleensä aina, kun jätkien kaa on tavattu. Sellasia muistelo treenejä on meinattu pitää monta kertaa tässä vuosien varrella. Aina vaan jotenkin jääny. 

Kyllähän minä olen tässä viime aikoina ollut se patistava voima asian suhteen. On tullut piinattua jätkiä useamman kerran pitkillä puhelin soitoilla ja viesteillä.

Suuren sysäyksen asialle antoi myös muuan kuopiolainen. Hänen loistavien sivujen kautta tulin oikeastaan takaisin Ramo-maailmaan. Ilokseni huomasin, että ei tää juttu oo mihinkään kadonnu. Lähes tulkoon kaikki samat hyvät bändit soittaa edelleenkin ja uusiakin tullut mukaan. Miks ei siis mekin vielä voitas kokeilla?

Kaupparin bileissä aloin olla asiasta jo täysin vakuuttunut. Minäkin haluan rokata.

"Uusien biisien myötä saattais tulla vielä lisää virtaa. Oishan niitä hieno saada sit talteenkin" 

Pasi Nyyssönen

Ketä uudelleen koottavassa Iskuryhmässä on mukana?

Iskuryhmää yritetään vielä kasata alkuperäisen kokoonpanon mukaan, mutta pieni muutos saattaa tulla.

Varmaksi tiedän että: Pasi Nyyssönen jatkaa laulussa Teemu Ropponen Kitaraa Ja Harri "Tuuska" Tuuva jatkaa myös. Hänen kohdallaan saattaa olla edelleen rummut tai sitten basso.

Vepsäläisen Mikasta ei ole vielä varmuutta tuleeko enää mukaan. Jos ei, niin silloin Harri korvaa hänet bassoon ja rumpuihin tulee Nuotion Make.

Mitä Iskuryhmäläiset ovat puuhanneet musiikillisesti kuluneen kymmenen vuoden aikana?

Minulla tässä välissä ei paljoa ole ollut bändi touhuja. Tossa vuonna -96 taisin olla vielä Pykimissä mukana. Soiteltiin Harrin ja Maken kaa silloin kolmestaan. Ai niin, olenhan toki karaoke-illoissa vetäny monta kertaa Onnellisen Perheen ja Murheellisten laulujen maan.

Harri ja Teemu ovat soitelleet ainakin Nothing Nice nimisessä bändissä. Harri myös soittelee RinkRats nimisessä orkassa.
Ja nyt kuulin, että Harrilla ois joku projekti jossa vedetään pelkkää It´s Alivee

Nuotion Makella on jatkuvasti erilaisia bändi virityksiä kasassa. Niistä en oikein osaa kertoo enempää. Vepsäläisellä ei ole ollut tässä välissä mitään.

"Sain tossa ihme kohtauksen. Istuin takapihalla ja kirjottelin sanat kymmeneen biisiin"

Pasi Nyyssönen 

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia bändillä on?

Niin. Tulevaisuus on edessä. Mulla tavoitteena olis saada hyvät treenit aikaan ja pitää hauskaa. Olis tosi hauska kattoo, miten noi biisit vielä lähtee vai lähteekö ollenkaan?

Olishan se hienoo, jos voitais ruveta treenailemaan useammin ja hieno ja looginen jatkumo olis sitten joskus "keikka". Siihen voi vielä aikaa tosin mennä.

Ja keikan jälkeen lisää keikkaa, sitten levy...? Eli onko Iskuryhmä lähdössä liikkeelle pitemmälläkin tähtäimellä?

Erittäin paha kysymys. Jos kaikki toimii hyvin ilman mitään ongelmia ja ennen kaikkea hauskaa riittää, niin kyllä keikkaa kokeillaan. Yksi tai enemmän? Sitä on vaikee sanoa. 

Uusien biisien myötä saattais tulla vielä lisää virtaa. Oishan niitä hieno saada sit talteenkin. Ympäri pyöreetä, mut niin kuin sanoin. Paha kysymys, johon ei vielä oikein vastausta kellään...

Eli halua olisi, jos homma lähtee pyörimään.

Onko teillä uusia biisejä valmiina tai tulossa?

Sain tossa ihme kohtauksen. Istuin takapihalla ja kirjottelin sanat kymmeneen biisiin . Niitä vaan rupes tulemaan, kuin liukuhihnalta.

Pitää niitä vielä tosin muokata ja hienosäätää, mutta uusia tekstejä on. Lähettelinkin niitä jo Harrille ja se lupas tehdä niistä joistain kipaleita. Viimeisin tieto on, että muutamia pätkiä löytyy jo.

Eli vahvasti ollaan tulossa. Kunhan synnytystuskista päästään, taitaa olla Himanes saamassa seuraa paluun tehneiden ramopunk-bändien joukkoon. Ei muuta kun tervetuloa vaan Iskuryhmälle. Toivottavasti bändistä kuullaan pian lisää!

M!ka