Etusivu

 

Ei mikään turha ryhmä

(Ramopunk-uutiset 29.5.09)

 

Iskuryhmä Ihmemies-levyn julkaisukeikalla Ramopunk.com 5v-bileissä 

Vastavirta-klubilla Tampereella 3.3. 2007 (kuva: M!ka).

Muistokirjotus:

Ei mikään turha ryhmä

Lähinnä Varkauden seudulla 1989-94 vaikuttaneen Iskuryhmän aktivoituminen, aluksi vanhan tuotannon ja livenauhojen julkaisu kokoelmana 2004 ja sitten paluu lavoille ja studioon vuodesta 2005 lähtien oli yksi noita ramopunk-scenen virkistymisen selkeitä merkkejä vuosikymmenen puolivälissä.

Uuden tulemisensa aikana bändi ehti julkaista Ottaa lukua kokoelman 2004, Ihmemies -pitkäsoiton 2006 ja osallistua myös parille Woimasoinnun julkaisemalle punk-kokoelmalle. Uusista levytyksistä voi nostaa esille ainakin sellaisia biisejä kuin, Jouluksi Jamaicalle, Soitan sulle, Lämäri, Häntäheikki ja Aikuisten oikeesti. Bändi osallistui myös pariin otteeseen Ramoviisuihin ja voitti vuoden 2007 kisan kappaleella Kutosdivariin, jota bändi ei ehtinyt levyttää, mutta kyllä ansaitsisi levylle päästä.

Iskuryhmä keikkaili harvakseltaan, mutta ehti koluta läpi useimmat ramopunk-tapahtumat, kuten Converse-kerho, Ramoviisut, Onni on Ramones, Elämä on Punk, Hartza’s Birthday Bash ja Ramopunk.com –synttärit. Eläväisellä esiintymisellä ja sympaattisella otteella bändi voitti ”kohelluspunkillaan” puolelleen scenen aktiivisimman porukan sydämet. Tämä oli hyvin nähtävissä Ramopunk.com 7v-synttäreillä, jossa jonkin aikaa bändin toiminnasta sivussa olleen Pasin vierailu lavalle liikutti ihmisiä jopa kyyneliin saakka. Jouluksi Jamaicalle taisi olla koko noiden kolmipäiväisten bileinen vaikuttavin esitys...

Iskuryhmä sai toisen tulemisensa aikana selvästi enemmän huomiota ja aktiivisia faneja, kuin 90-luvun alussa. Myös levytetyn tuotannon määrä ja laatu parani 2000-luvulla, joten tarpeettomasta comebackista ei tässä tapauksessa voi puhua. Live-meiningin ja keikoilla kuultujen uusien, vielä levyttämättömien biisien perusteella ei bändillä olisi vielä ollut edes mitään kiirettä lopettaa. 

Ei voi kun harmitella, mutta samalla voi lohduttautua, että Iskuryhmän raunioilta ponnistaa jo esiin uusi bändi...

M!ka

(29.5.09)