Etusivu

Iskuryhmä palaa lavalle!

Haastattelussa Iskuryhmä-Pasi

Haastattelu on tehty 12.3. 2005.

M!ka

"...ne vei vei vei mun tyttöni pois..."

Iskuryhmä-Pasi esitti Outside-yhtyeen vieraana hirmuisella energialla Iskuryhmän coverin Ramonesin The KKK Took My Baby Away-kappaleesta Ramopilkkifutis-tapahtumassa Juvalla 5.3.05

Kuva: Hallusinaatio.

 
 

Iskuryhmä heittää keikan Helsingin Converse-kerhossa Semifinaalissa
16.4.05. Onko kyseessä vain yksittäinen keikka vai tarkoittaako tämä Iskuryhmän
henkiinheräämistä?

Tämä on enemmän kuin herätys, johon ollaan vastaamassa. 

Treenejä yritetään saada kaikista pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kasaan, niin että keikka kyllä tulee.

Jatkossa keskitytään uusien biisien kasaamiseen, joita on jo kivasti ja omasta mielestä kuulostaa hyvälle. Tarkoitus olisi saada keväälle tai viimestään kesälle lisää keikkoja. Syksylle haluisin saada uutta matskua niin paljon kasaan, että pääsis studioon ja kunnolla revittelemään keikoille? Saas nähdä, mutta hyvälle näyttää. Kiero vastaus savolaisittain...

Erittäin savolainen vastaus! Mitä tarkoittaa "herätys, johon ollaan vastaamassa"?

Herätysjuhla valkeni siis meille bändin pojille, että tää juttu ei oo meiltä vielä ohi. 

Juttua mietitty niin monta kertaa ja ollaan todettu, että varmasti saadaan vielä annettua jotain kaikille hyvän musiikin ystäville.  Sitä paitsi me tehdään tätä pitkälti itsellemme. Saadaan niin hyvää oloa aikaseksi, että se halutaan jakaa muillekin ramopunkeille. Paljon ollaan saatu myös sitä kannustavaa palautetta, että millon keikalle jne. 

Mitä tohon sanomaan muuta kuin, että soitetaan varmasti  kuhan päästään irti! Puhuinko taas jotain muuta? Olen kai syntyperäisiä..

Kuullaanko Semifinaalin paluu-keikalla jo uusia biisejä?

En usko. Sillä eihän vanhojakaan ole varmasti kukaan kuullu keikoilla. Aikaa edellisestä on siis mystiset 11-vuotta. Uskon, että biisit mitä tullaan vetämään kuulostaa ihan uusilta kaikki.

Biisejä olisi uusiakin, mutta ei ole juuri nyt aikaa niitä ajaa keikka kuntoon ja uskon että tossakin tulevassa riittää varmasti kaikille.

Mutta uusia biisejä on jo valmiina ja lisää tulossa... 

Internet-hahmon logiikalla se tarkoittaa, että Iskuryhmä tekee uusista biiseistä uuden levyn, vai mitä?

No, olen suuren pienuuden hullu ollut aina. Sen verran kovaa tavaraa mun musiikkimaulle on Tuuska väsänny kokoon riffejä, joihin oon sovitellu sanoja. Kuulemiani biisejä, jos ei koskaan saada talteen, niin se on häväistys, jos ei suoraan ramopunkkia kohtaan, niin mihin sitten?

Olipa pitkä lause!

Ei vaan. Kyllä hyvää materiaalia on tulossa ja ne on saatava talteen. Tosin aikaa vielä menee, mutta kysymys kuuluu sinnepäin... Paljonko aikaa tarvitaan uuteen levyyn, jos keikka taukokin on 11vuotta? Hah!

Totta puhuen tavoitteeni olisi viimeistään loppu vuodesta päästä studioon ihan uudella Iskuryhmä kamalla.

 

Bändiin tulee uusi rumpali Markus "Make" Nuotio. Kerrotko hänestä vähän lisää? Vaikkapa mistä hän on kotoisin ja minkälainen musiikillinen tausta häneltä löytyy?

Make on varkautelainen heebo vailla vertaa. Oon tuntenu jätkän yli  25-vuotta eli ei ihan vieras kasvo. Maken soitto hommat rumpalin poikana alkoi noihin aikoihin. Siitä sitten iän ja treenien kautta mitä erilaisimpiin bändeihin. Bändeihin Makee aina haluttiin sillä jätkä osas ne jutut mitä muut vasta harjotteli joskus teininä.

Joitakin mainitakseni mitä Makekin arvostaa jollain määrin. Pykimät, The Köyhät, Make ja Marsipaanit ja Ontot Miehet.

Näistä Pykimät oli 90-luvun puoli välissä, jossa mäkin soitin bassoo. Sellasta nopeeta ramomeinikiä vailla vertaa. Köyhät soitti just Ramoja samaan aikaan 90-luvun alussa ku mekin ja sieltä muistan joitakin tiukkoja omia biisejä. Puhumattakaan Mä en haluu mennä kellariin zipaletta!

Marsipaanit ja Ontot miehet ampuu sitten muille markkinoille, joten en lähde niistä puhumaan. 

Mainitaan vielä Napavasara, joka vetää sellasta surma coree et alta pois ja Pilsun Orjat. Pilsun Orjilla tosin vedetään humppa versioina miehistä musaa ja ilkeillään vaimoille, mutta se on kilttiä huumoria jota poijaat tekevät omaksi ilokseen kylmän huurteisen ohessa. En osaa kaverista muuta sanoa kuin, että kannattaa tsiikata rumpalina.

Eräs juttu on pakko mainita Makesta. Jätkä nauhotti The Hanson Brothersien levyn 45:lla kasetille ja meni sitten treenamaan sitä yksin rummuilla ... Ja se perkele melkeinpä onnistu siinä! Ainakaan mä en pystyny soittamaan bassoo enää perässä. Vika kai minun?

No kyllä noita bändejä Maken menneisyydestä tuntuu löytyvän! Pysyykös Iskuryhmä-Pasi tuoreen Iskuryhmä-Maken perässä Semifinaalissa 16.4., jos Make on niin nopea vieläkin?

Heheh! No, oon pysyny ton jätkän perässä aina ja se mun perässä. En usko siinä olevan ongelmaa. Make tekee duuninsa varmasti niin ku sen pitää ja kuuluu Ryhmään. Mitä 16.4 tulee niin kaikki me ollaan varpaillaan vielä...

"...se ei päässyt perille, se ei päässyt perille se ei päässyt perille, e-e-eiiiii..."

Ramopilkkifutis, Juva 5.3.05. Kuva: Hallusinaatio

Miten treenien laita? Nyt on kai varmaan pientä painetta
sillä suunnalla kun Iskuryhmän jäsenet asuvat nykyään hajallaan ympäri
Suomea?

Totta turiset "vanha" veikko. 

Olihan meillä parit treenit ennen vuoden vaihtumista. Tosin ne on unohtuneet treeneinä. Ei nää biisit häviä ja pääsiäisenä parit treenit Varkaus-Jyväskylä akselilla.

Jospa tohon huhtikuun alkuun vielä ainakin yhdet pyräykset. Se on siinä. Ei varmasti valmista, mutta miksi ei muka olis just meitä? Kyllä noi biisit on tutut ja se tarttee vaan sen hiomisen. 

Ollaan valmiita comebackkiin!

Hyvä tästä tulee, uskon niin ja niin uskovat varmaan kaikki muutkin, jotka näkivät Pasin livenä Juvalla 5.3. Jos bändillä on otetta yhtään sinnepäinkään kuin Pasilla Juvalla.

M!ka