www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Share |

 

Ramopunk-uutiset 27.10.15:

Erkko (kuva: Santtu Särkäs).

Erkko Häirikkö ja biisien nettijulkaisu

Ennen vanhaan tuleva levy oli aina suuri salaisuus ennen julkaisua, paitsi tietty sinkkujulkaisut ennakkoon. Sitten myöhemmin oli hirveä katastrofi, jos levy vuoti internetiin ennen julkaisua.

Nyt levyfirma julkaisee koko levyn netissä ennen kun levy ehtii myyntiin. On ne ajat muuttuneet. Häiriköiden Helsinki-levy tuli kokonaisuudessaan Airiston punk-levyjen Soundcloud-sivuille kuultavaksi ilmaiseksi juuri ennen levyn myyntiin tuloa 20.10. Levy oli siellä nettikuuntelussa viikon verran.

Ramopunk-uutiset kyseli Mitä ajatuksia nettijulkaisu Erkko Häirikkö Salosessa herätti. Itse levyn julkaisun lisäksi aihe sai Erkon pohtimaan myös fanien tekemään biisien lataamista Youtubeen:

Erkko Häirikkö:

"Aika kova veto"

Tää oli joo aika kova veto pistää levy kokonaisuudessaan ennakkokuunteluun webbiin. Aina on riski, että jengi huomaakin, että levy on huono, eikä osta sitä. Me tehtiin kumminkin omasta mielestä sen verran kova levy, että tässä tapauksessa arvelisin, että ennakkokuuntelu ennemminkin lisää kuin syö levymyyntiä.

Kannattaa kumminkin pitää se mielessä, että levyjen julkaiseminen perustuu siihen, että niiden julkaisu on kannattavaa. Siksi, jos diggaat meidän uudesta levystä ennakkokuuntelun perusteella, ole reilu ja tue Airiston Punk-levyjä ja osta meidän levy… tai samalla vaikka pari kappaletta. Rahat menee hyvään tarkoitukseen. Niillä lafka pystyy julkaisemaan lisää hyviä punkrock-levyjä. Meidänkin levyyn upposi ihan kiitettävä summa massia AP-Levyjen lompakosta.

"Youtube kaksipiippuinen juttu"

Ilmainen nettijakelu noin niinku yleisesti on mun mielestä vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta jengi tuntee nykyään esim. meidän biisit paljon paremmin kuin ennen Youtube-aikaa, se on siistiä. Keikoillakin on tästä syystä kovempi meininki. Kyllä mun mielestä nykyään bändillä pitää olla biisejä ainakin Youtubessa.

"Biisit on bändin ja levy-yhtiön omaisuutta"

Sitten taas homman toinen puoli on se, että mun mielestä ihmisten olisi hyvä tajuta se, että bändin levyttämät biisit on bändin ja levy-yhtiön omaisuutta ja niiden jakelu omin päin - esimerkiksi kokonaisina albumeina Youtubessa - ilman artistin lupaa, on syvältä, sillä voi haitata helvetisti levymyyntiä. Ja jos levyt ei myy, niitä ei tehdä. Mä puhun nyt tässä vaan biisien levyversioista, mun mielestä on siistiä että bändien livevetoja lataillaan Youtubeen, niitä on mukavaa kattella, eikä ne oo mun mielestä mitenkään pois levymyynnistä. Onneksi tässä hommassa tietoisuus on lisääntynyt, ja epävirallisia levybiisien uploadailijoita tuntuis olevan nykyään vähemmän. Ja vielä kaikille, joilla on meidän vanhempia biisejä tileillä Youtubessa: älkää vaan koskaan ottako niitä pois, antakaa niiden ihmeessä olla siellä.

"Jengi on nykyään niin fiksua, että ymmärtää mistä hommassa on kyse"

Ihan mielenkiintoista nähdä kuinka uuden levyn suhteen käy, eli jääkö levyt Airiston käteen koska se on jo kuultu ilmaiseksi, vai vieläkö jengi on valmis maksamaan musiikista. Toivottavasti on! Mä veikkaan, että jengi on nykyään niin fiksua, että ymmärtää mistä hommassa on kyse: ilmaisia juttuja ei oo olemassa, joku joutuu aina maksamaan."

(27.1015)

 

Kävijälaskuri