www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Häiriköt keikkailee jälleen!

Haastattelussa Erkko Häirikkö

Haastattelu on tehty ja julkaistu 11.11.10

Share |

Häiriköt keikkaili pitkään aikaan, ekaa kertaa ehkä jotain pariin vuoteen,  Jämsässä 6.11. Mikä piti Häiriköt noin kauan poissa keikkalavoilta?

- Taukoa oli tosiaan aika paljon. Hommassa ei ollut mitään isompaa dramatiikkaa: Mulla oli viime syksynä - jolloin oli pari alustavasti sovittua keikkaa - käsi paskana. Keväälle on sovittuna muutama keikka, toivottavasti nyt ei tuu mitään vastaavia ongelmia.

Erkko Jämsässä 6.11.10 (Kuva: Riina).

"Kova Hesalainen basisti vois hyvin saada vakipestin meiltä 

ja jostain pitäis keksii keikkamyyjä."

Basisti-asia on bändissä ollut enempi tai vähempi auki siitä lähtien kun Mikko Häirikkö soitti viimeisen keikkansa maaliskuussa 2007. Sen jälkeen tuuraajina on nähty keikan verran mm. Nazi Death Campissa vaikuttanut Osku ja Retkibanaanin Juuso. Kuka nyt on basson varressa ja miten vakituisesta  pestistä on kyse?

- Anssi veti Jämsässä. Ei meillä oo ollut puhetta jatkosta, basistijuttu on edelleen vähän auki. Kova Hesalainen basisti vois hyvin saada vakipestin meiltä.

Anssi on siis sama mies, joka soitti bassoa Stydiä staffia -levyllä ja tuuraili bassossa jonkun keikan myös ennen tätä pitkäksi venähtänyttä taukoa.

Mitenkäs tuo Häiriköiden "ensimmäinen" keikka Jämsässä meni? Jämsässä oli kuulemma Häiriköt-faneja  paikalla eri puolilta Suomea.

- Jämsän meininki oli ihan vitun kovaa. Jengiä oli paljon ja porukka oli mukana ekasta soinnusta lähtien. Oma keikka meni lähinnä ihmisiä väistellessä, mutta ei voi valittaa, oli huippukeikka ja huippuyleisö!

Lisää keikkoja on tulossa, ainakin yksi heti Jämsän perään Helsingissä marraskuussa ja ensi vuonna pari keikkaa helmikuussa, eka Helsingissä ja toinen Tampereella. Ja Kuopion Elämä on Punk on kalenterissa 16.4. Onko bändillä aikomus aktivoitua keikoille pidemmälläkin tähtäimellä? Kysyntää taitaisi ainakin olla.

- Katellaan nyt. Ei mulla ainakaan oo mitään tarkoitusta lopettaa.

Toisaalta, vaikka soittaminen on tosi nastaa, asioiden organisointi nyppii. Siks ehkä keikkailu on viime aikoina jääny vähiin. Pitäis keksii jostain keikkamyyjä tai jotain, niin pääsis ite vähän helpommalla.

Jämsässä 6.11.10 (Kuvat: Ilpo ja Riina).

"Viime aikoina on taas tuntunut siltä, että olis jotain sanottavaa.

Seiskatuumainen vois olla realistista saada aikaan."

Löytyykös pöytälaatikosta paljonkin uusia vielä julkaisemattomia Häiriköt-biisejä?

- Löytyy niitä jonkun verran ja lisää tulee aina silloin tällöin. Varsinkin viime aikoina on taas tuntunut siltä, että olis jotain sanottavaa, maailma on nykyään ihan perseestä. Toisaalta Ratkaisu oli niin kova levy, että siitä tuli pientä rimakauhua.

Jo ennen Ratkaisu-levyn julkaisua 2006 sinulla oli työn alla "yksi parhaista" tai "paras" Häiriköt-biisi, joka ei ollutkaan Ratkaisulla mukana, koska joku osa biisiä ei asettunut sinulle mieluiseen muotoon tai jotain sellaista. Muistatko tapausta? Biisin nimi oli muistaakseni rock'n'roll lomaa tms.

- Mä epäilen että sä sekotat pari asiaa: Olisko niin että Woimasoinnun Hannu on kehunut sulle kyseistä biisiä? Mä muistan joskus jutelleeni sun kanssa Tampereella  Ratkaisun julkaisun jälkeen ja kerroin, että mulla ois uusia, omasta mielestä hyviä, biisejä. 

Toi kyseinen biisi olikin ihan unohtunut multa. Siinä on hyvä melodia, mutta huonot sanat. Täytyy kaivella biisi esiin ja kattoa jos sais inspiraation.

Joo hyvin mahdollista. Vuosia vanha juttu, edellisestä levystähän on jo vierähtänyt aikaa. Ratkaisu-levy on julkaistu vuonna 2006. Olisiko lähitulevaisuudessa jo aika julkaista uutta Häiriköt-levyä?

- No sanotaan nyt vaikka näin, että tähän mennessä homma ei oo koskaan ollut
niin lähellä kuin nyt. Eli ehkä jotain voi tulla, aikataulusta en osaa sanoa. 

Levyn teko on vaan aika stressaavaa hommaa ainakin mulle. Joku 7" tms. vois olla realistista saada aikaan.

 

Kävijälaskuri