www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

 

Hannu W:n haastattelussa:

Janne Aaltonen - Neljäs Häirikkö

Toisinaan Häiriköt on nähty poikkeavasti nelimiehisenä ja soittamassa omien biisien sijaan Ramonesia. näin mm. Converse-kerhossa Tavastialla 4.2.05 kun "Häiriköt on Ramones". Laulajana Häiriköt on Ramones-kokoonpanossa on "Neljäs Häirikkö", Janne Aaltonen. Hän on ollut joskus ihan virallinenkin Häirikkö, Rehtori ja jopa Tuomari... Tämän monessa mukana olleen miehen perään Ramopunk-uutiset lähettivät tammikuun lopussa 2005 "kiertävän toimittajansa" Hannu W:n ja jälleen monet kysymykset, joita kukaan ei ole taas tullut ajatelleeksikaan, saavat vastauksen: 

Onko Häiriköt Juvan ylpeys? Miten toimii demokratia? Miten Jannesta tuli Neljäs Häirikkö? Voittaako Freddy Jasonin? Aiheuttiko Kuopio Jannelle trauman? Kaikki nämä ja paljon muuta selviää tai jää selviämättä tässä haastattelussa. Tästä lähtee yy-kaa-koo-nee:

-M!ka-

"Kaikkihan muistaa Ramonesin Raw-videosta Viidennen Ramonen..."

Kappas hei!

Jopas lähti!

Rocksin Ramones-keikka takana ja Tavastian edessä, vaatiko paljon  harjoittelua ja miten keikka omasta mielestäsi meni? Yleisön puolelta katsottuna kuulosti hyvältä...

Onhan noita Ramoja tullut vedettyä aina välillä jossain spessujutuissa. Ei niitä niin kauheesti treenattu, kyllähän noita iskusäveliä on kaikki meistä neljästä kuunnellu jo junnusta lähtien...

Ja näyttikin hyvältä. Pitää ihan kysyä, että muuttuiko hiusten väri tätä shöytä varten?

Itse asiassa joo... Vaalea fleda vaatii meitsillä jatkuvasti vetyperoksidikäsittelyä, joten ihan letinkin kannalta hyvä olla vähän aikaa taas tummana. Saa sit nähdä taas kesällä jos surf-tukka tulee takaisin.

Miten väänsitte kasaan keikkasetin? Siinähän oli mukavasti uudempiakin biisejä kuin vain '70-luvun lopun standardeja.

Kyllä aika lailla jopa äärimmäisen, lue ärsyttävän, demokraattisesti lyötiin setti kasaan. Me funtsittiin eka Maukan ja Mikon kanssa joku älytön raakapohja, ja sit Erkko tuli ja teki diktaattorin elkein setin kasaan.

Tempo oli sellainen 70/80-lukujen taitteen Ramones. Taisi olla tietoinen valinta? ...ja onnistunut, ainakin toimittajan mielestä.

No joo, ollaan aikaisemmin kaahattu noita biisejä läpi Loco Live tahtiin, mutta nyt keskityttiin hakemaan niihin lisää dynamiikkaa ja nyansseja... hah, hah!

 "Mä olin kännissä leveilly osaavani soittaa kaikki Häiriköiden biisit."

Olette joskus aiemminkin tehneet moisia keikkoja, ainakin muistaakseni Laition kirjanjulkistamisbileissä?

Pitää paikkansa. Jos jollain on synttärit tai jos joku julkaisee Ramones-kirjan, niin tulemme paikalle!

Soitatko, laulatko tai teetkö jotain muuta tällä hetkellä jossain bändissä  Häiriköt -vierailujen lisäksi?

No en oikeestaan. Himassa soittelen Erkolta saatua vanhaa kitaraa, ja haaveilen rock-tähteydestä. Jotain biisejä kehittelen Dee Dee tyyliin. Mulle kävi hiukka heikosti kun pidin välivuoden Sveitsissä. Mikko tuli ja otti basson naulasta ja mä oon siitä lähtien ollut se neljäs Häirikkö.

Kaikkihan muistaa Ramonesin Raw-videosta Viidennen Ramonen...

 "Jason taitaa olla aika masentunut näin talvella kun kaikki leirintäalueet on suljettu."

Soitit aikoinaan Häiriköissä bassoa '90-luvun loppupuolella. Kerropas jotain tuosta ajasta, miten liityit porukkaan ja sitten lähdit ulkomaille?

Joo, nastaa aikaa kaiken kaikkiaan. Silloin kun liityin Häiriköihin niin bändi oli huonossa jamassa. Oikeastaan katsoin velvollisuudekseni liittyä bändiin, vaikka en ikinä mikään basisti olekaan ollut. Erkkoon törmäsin joskus Tavastialla, ja se muisti kuinka mä olin kännissä leveilly sille osaavani soittaa kaikki Häiriköiden biisit. 

No, siihen aikaan lauloin vielä Rehtoreissa, mutta pian Rexit sai jäädä. Parempi niin molemmille bändeille. Sen vaan sanon että Häiriköt on nyt parempi bändi kuin koskaan ennen. Maukka rulettaa! Ja mua oikeesti vituttais nähdä joku muu soittamassa bassoa kuin Mikko.

Kun lähdin Sveitsiin niin Häiriköt eli hiljaiseloa. Artsilla oli vaikka mitä säätöjä, ja se jarrutti bändin menoa. Lähdin pelaamaan sabaa, ja ei siinä mitään. Erkkokin diggailee pelata salibandyä, joten kyl sekin tajus mun keikan päälle.

Kämppiksesi Jason näyttäytyy välillä Häiriköiden keikalla, kerro meille vähän Jasonista?

Vai että kämppis... no, tossa seinän takana se todellakin asuu, ja pitää välillä helvetillistä älämölöä! Jason taitaa olla aika masentunut näin talvella kun kaikki leirintäalueet on suljettu. Ainoo mesta missä pääsee irrottelemaan on Häiriköiden keikka. Tuutte muuten tapaamaan mun toisen frendin Freddyn myöhemmin. Se asuu kanssa tässä lähellä, tossa Jalavakadulla.

 "Tiesin tasan tarkkaan miltä C.Jay Ramonelta tuntu kun se tuli Ramoihin...."

Entäpä semmoinen bändi kuin Tuomarit, onko sinulla ollut jotain tekemistä sen kanssa vai onko toimittajaa informoitu väärin?

Tuomarit laitoin kasaan joskus 90- tai jotain Vihdissä Huttusen, Lepistön ja Luhtasen kanssa. Kuunneltiin aikamme Häiriköitä ja Luumäkiä ja hei: Kuka tahansahan voi soittaa ramopoppia! Lauloin siinä ja soitin bassoakin jossain välissä.

Lauloit myös Rehtoreissa 90-luvun loppupuolella. Kerropas jotain tästä?

No joo... mä olin just muuttanut stadiin Laajasaloon kouluun, ja luonnollisesti Tuomarit oli sit feidaantumassa asevelvollisuuksien ja muiden ikävyyksien takia. 

Rehtoreilla oli ilmoitus Rumbassa, et ne etsii laulajaa. Kävin koelaulussa ja sain pestin. Tiesin tasan tarkkaan miltä C.Jay Ramonelta tuntu kun se tuli Ramoihin.... meinaan Reksithän oli silloin melko Luumäkinen joukkue. 

Oli aikansa hauskaa, mutta sit jätkiä alko tippumaan bändistä, enkä itsekään enää viihtynyt siinä joukkuevaihdosten jälkeen... Jossain vaiheessa Heko alkoi tekemään biisejä joiden takana en voinut laulajana seistä. Niinpä päätin lähteä ennen kuin mut ois potkittu pihalle...

 "Traumaattisin keikka oli ehkä Rehtoreiden kanssa Kuopiossa..."

Paras ja traumaattisin keikkamuistosi ikinä?

Paras on ehkä -96 eka Rehtorit keikka Hämeenlinnan kaarihallissa. Paikalla jotain 3000 teiniä, suora radiolähetys ja Nylon Beat samalla keikalla! 

Traumaattisin keikka oli ehkä Rehtoreiden kanssa Kuopiossa... me vedettiin varabasistilla keikka opiskelijoille, joista ehkä 10 ties bändin ennestään... Kuju lähti kesken keikan paskalle! Sitä siinä sitten huudeltiin takas! 

Aika paha oli kans Häiriköiden kanssa keikka Tuusulassa nuorisotalolla. Meillä oli keikka Larharyhmän kanssa, ja Natsipaskankin piti olla siellä. Noh, keikkapaikan pihalla oli jo juliste missä luki: Tänään: Häiriköt Juvalta!

Mikäs Ramones-biisi olisit mieluiten?

Tjaah. Suosikki ramobiisi vaihtelee aina fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä oisin ehkä Ramona, huomenna ehkä Chain Saw.

 Kävijälaskuri