www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

Taustalla Tappajatomaatteja ja etualalla Manne, mm. Luonteri Surfista ja Ayshire-Levyistä tunnettu mies heilui rytmimunansa kanssa näissäkin bileissä aktiivisesti niin lavan edessä kun lavallakin (kuva: M!ka).

Artistien kommentteja ja biisilistoja

Lauantai

Sisällysluettelo:

Juontaja Joey Luumäki: Amatöörijuontoa

Vesku (Tarjas): Hauskaa oli

Timo (Tarjas): C'Ramoon Everybody!

Riku (Himanes): Kova lataus

Juuso (Tarjas & Kakkahätä-77): Tupla keikka, tripla liksa

Mirko (Kakkahätä-77): Joey Luumäki korjasi potin

Teemu (Kakkahätä-77): Biisilista?

Chemo Tomato (JL & Tappajatomaatit): Fiiliskeikka

Joey Luumäki (JL & Tappajatomaatit): Soitettiin kuudetta kertaa kimpassa

Biisilistat

(The Tarjas, Himanes, Kakkahätä-77 ja Tappajatomaatit)

Lauantai-illan juontaja Joey Luumäellä havaittiin alkuillasta huomattavaa parraskasvua (kuvat: M!ka).

Juontaja Joey Luumäki:

Amatöörijuontoa

Se on tuo amatöörijuontajan homma siitä mielenkiintoinen, että lavalle mennessä on yleensä joku ajatus siitä mitä aikoo sanoa, mutta lavalla sitä huomaa puhuvansa vallan pehmoisia, ja lavalta tultua ei enää tiedä mitä tuli sanotuksi. Lauantaina mulla oli pikku kiireen lisäksi selkeä kofeiinivajaus, joka saattoi aiheuttaa takeltelut helpoissakin sanoissa.

Joey Luumäki (lauantai-illan juontaja)

Vesku Tarja, taustalla Juuso (kuva: M!ka).

Vesku Tarja:

Hauskaa oli

Timon kanssa kävimme jo perjantaina illalla katsomassa bileiden menoa ja Poikia. Ehdimme näkemään myös 70-luvun Vihannekset ja Rehtorit. Hyvältä kuulosti. Poikien uusia biisejä en vielä lähde sen enepään arvostelemaan kun vain kerran olen kuullut, mutta vanhat klassikot toimi ja oli pirun kiva nähdä Pojat pitkästä aikaa. Eikä Vihannekset ja Rehtoritkaan sen huonompia olleet. Yöksi kotiin ja lauantai iltana takaisin.

Jack Addict veti kovaa settiä ennen meitä, josta kai meihinkin tarttui huima vauhti omalle keikalle. Keikka meni nopeasti, yleisö oli hyvä ja hauskaa oli. Kiiruiden takia takas Poriin keikan jälkeen. Kiitos M!ka.

Vesku (The Tarjas)

Timo Tarja (kuva: M!ka).

Timo Tarja:

C'Ramoon Everybody!

Allekirjoittaneen osalta ramobileet olivat verrattaen lyhyet, mutta kaikki mitä tuli nähtyä tahi koettua oli todellakin siistiä. 

Torstaina en ollut paikan päällä ollenkaan, ja se harmittaa siinä mielessä, että esimerkiksi aina niin asiantunteva ystävämme Rauman Kimmo kehui kovin vuolaasti Normaaliryhmän keikkaa. Väite on helppo uskoa todeksi, kun tietää, keitä siellä lavalla on heilunut ei ole epäilystäkään, etteikö homma olisi toiminut. Lisäksi edustan koulukuntaa, jonka mielestä Eppujen biiseistä katosi mielenkiinto M.Saarelan mukana, niin olisi ollut varsin siistiä nähdä keikka, jossa keskitytään juuri tuohon Eppujen aikakauteen. Lisäksi Debbie on edelleen meikäläiseltä livenä näkemättä, joten vielä on paikattavaa tältäkin osin.

Perjantaina ei voinut jäädä kotiin ihmettelemään, vaan oli hypättävä autoon, sillä olihan illan ohjelmassa Poikien levynjulkkarikeikka. Saavuttiin Veskun kanssa paikan päälle 70-luvun Vihannesten keikan puolivälissä ja heti ensisilmäyksellä oli ilo huomata juhlien olevan täydessä vauhdissa. Vihannekset veti tiukasti, kuten aina. Bändiä on ilo katsella. Herrat eivät ole nynnyjä, herrat on Rok! Seuraavaksi lavalle sinkosivat Rehtorit. Rehtorit ovat löytäneet settiinsä mainion balanssin uusien ja vanhempien rallien suhteen. Erityisesti miellyttää kuulla vanhaa kunnon Uimavalvojaa livenä. Loistavaa meininkiä jälleen kerran. Rehtoreiden keikalle pitäisi tuoda ne ankeimmat ja itsetietoisimmat hc-kiljupunkkarit, sillä jos Reposen ja Hekon positiivisuus ei tartu, niin pitää olla kyllä melkoisen ankea tyyppi kyseessä. Näiden mainioiden vetäisyjen jälkeen lavan valtasikin Pojat. Ei voi muuta sanoa kuin, että tiukassa kunnossa on bändi. Odotetusti tuli paljon uusia biisejä, joka ei kyllä haitannut pätkääkään, vaan pikemminkin päinvastoin. Sekaan vanhoja klassikoita, niin jengi oli aivan myyty. Encore oli lisäksi aivan omaa luokkaansa, siinä ei paljoa kyselty vaan tuli hittiä hitin perään ja väki oli lopullisesti sekaisin. 

Lauantaina ensiksi soitti, K-klubilla ensi kerran näkemäni, Jack Addict. Keikkaa en nähnyt, koska lojuin takahuoneessa, mutta hyvältä ja tiukalta kuulosti kuten aiemminkin. Jack Addictin jälkeen oli vuorossa oma Tarjas-keikka ja sehän kulki mainiosti. Biisilistaa ei järjestyksen osalta kunnioitettu, vaan soitettiin fiiliksen mukaan miten sattui, mutta eiköhän ne kaikki sovitut sieltä tulleet. Tässä kohtaa on pakko kiittää yleisöä, tälle jengille on käsittämättömän hieno soittaa! Oman keikan jälkeen lähdettiinkin samantien Masan ja Veskun kanssa kotia kohti, koska rumputaiteilijamme arkiset työt alkoivat jo sunnuntaina. Tästä syystä jäi loput lauantain keikat näkemättä, mutta toisaalla sitten jonain päivänä. Paljon tuli nähtyä tuttuja ja hauskaa piisasi. Kiitoksia M!kalle loistavista bileistä.

Timo (The Tarjas)

Riku Himanen (kuva: M!ka).

Riku Himanen:

Kova lataus

Oli hauskaa, että päästiin poikain kanssa jo perjantaina Tampereelle, paitsi Perttu, joka saapui keikkapäivänä. Majoitusasiat kuntoon ja heti Vastavirtaan. Bussista jäätiin sinne Pispalan alapuolelle isolle tielle. Noustiin polkuja pitkin, ratakiskojen ja pihojen poikki jyrkkä rinne ylös haulitornin vierestä. Ja kappas, Vastavirta heti suoraan silmiemme edessä, vaikka suunnistus ois voinu mennä puolikilsaakin vikaan. Siinä oli semmosta nuoruusvuosien Haukivuori-meininkiä, pakkasessa tennareissa, pussikaljaa hörppien, pimeitä pikkupolkuja pitkin...

Vastavirran oven avatessa 70-LV veti settiään parasta aikaa. Totesimme homman toimivan, paikan olevan täynnä ja äänentoistonkin olevan kohdallaan. Tämä tietää hyvää! Seuraavana Rexit ja ehkä paras setti, mitä heiltä oon nähny. Meilläkin tunnelma hyvä, ei tarttenu vilkuilla kelloo, millon alkaa oma setti tai millon pitää lähtee ajamaan autoo tai bussiin yms, vaan just relax. Pojat soitti aika paljon uusia, mitä ei ollu vielä kuullu. Sit oli Rexien adrenaliinisetti alla, joten ei tullu ihan kannat kattoon -fiilis, vaikka Pojat kyllä hoitaa tontin ja homman kotiin suurempia kohkaamatta, soitolla ja karismalla. Levynkin ostin ja on muutamia ihan loistavia biisejä, kokonaisuutenakin hyvä. Voi kun pääsis levyn myötä vähän listojen ja festareiden kylkeen kii, kyllä sen ansaitsisivat.

Lauantaina ei ehditty Plevnaan, paitsi Saku ja Vilkki, vähän harmittaa, hyvä juttu oli ollu. ”Soundcekkiin puoli kuus…” tai sinnepäin., sitten takas yöpaikkaan vähän jutskailemaan ja löhöilemään. Jack Addict soitti kun tultiin, eikä aikaakaan, kun juontaja Joey kyseli, mitä hän spiikkaa. ”No vaikka jotain Haukivuori-juttua” sanoivat mielikuvitusrikkaat soittajapojat. Sit se alko. Tuttu alku Surffaan… ja H-I-M… Meillä kova lataus, mutta yleisö pikkusen hitaasti syttyvää. Mutta ei aikaakaan kun yleisö syttyi kans. Ole hyvä nyt, Mikä siinä maksaa, uusi biisi Tää tulee sydämestä, Mä haluun elää,  jne oli tosi hyvää menoo. Saatiin encore ja yks extra Kyyvesi kutsuu M!kan pyynnöstä. Kiitoksia yleisölle, miksaajalle ja M!kalle.

Tykkäsin Kakkiksen soitosta, ja olihan se toisella tavalla punk, kun me muut. Fiilis, mikä välittyi yleisöön oli, voisko sanoo, erilainen. Ja ihan miten sen ottaa, otsa rypyssä vai pilke silmäkulmassa. Hyvä, että on vaihtelua lavalla ja sitä kautta yleisössäkin. Joey & ”Tomatoes” heitti hienon keikan. Jälkeenpäin ajateltuna hyvä, että ei soittaneet Motellia, Onnellista perhettä jne. Miksaaja tuki varmaan sitä pääesiintyjä-fiilistä, kun musa tuli loppua kohden jo aika kovaa ja Joey täytti lavan aivan etureunan lattiasta kattoon, ollen välillä jopa taipuneena yleisön yläpuolella. Itsevarmuus on aika tärkeetä rockbändille.

Riku Himanen (Himanes)

Juusolla oli kahden keikan ilta lauantaina ensin Tarjas ja vähän myöhemmin Kakkahätä-77 (kuva: M!ka).

Juuso:

Tupla keikka, tripla liksa

Perjantai kului Tampereen keskustassa juopotellessa. Lauantai menikin alusta asti käsijarru hieman päällä. Olihan luvassa kaksi vetoa ja osa-aikanen myyjän rooli Morjeshopissa saman illan aikana. Vaikka alkuillasta hieman stressasi, oli tunnelma silti alusta asti erittäin menevä. Ilmassa huokui selvää yhteisöllisyyttä ja vaikken itseäni kovana ramopunkkarina näe, oli olo silti kotoisa.

Ennen Tarjasin settiä sontaa tuli jauhettua tuntemattomienkin kanssa ja talon tarjoamat kaljatörpöt lämmittivät iloisesti mieltä. arjasin kanssa oli ilo soittaa ja yleisökin näytti olevan silmäilyjen perusteella todella hyvällä fiiliksellä. Kokonaisuutena keikka oli parhaimmistoa ja toivon, että voimme jatkossa soittaa hyviä keikkoa yhtä hyvän yleisön edessä.

Kakkiksen keikka oli normaalia tunnerikkaampi positiivisessa mielessä. Meininki oli leppoisaa, mutta soitto kulki silti suht terävästi. Yleisöllä oli taas näppinsä pelissä tunnelman luojana, joten suurin kiitos kuuluu heille. Biisilista oli sama vanha tuttu, jota on jo kolmisen vuotta soitettu. Mukavaa, että yleisö jaksaa vieläkin innostua.

Morjecords levy-yhtiön illanviettoa vas. Juuso, oik. Kimmo.

Morjekordsin levypilttuu oli menestys. Levyjä myytiin niin paljon, ettei rahoja ehditty loppuillan aikana juomaan. Kiitos kaikille asiakkaille, sekä yhtiökumppanilleni Kimmolle, jonka luovuus ei loppuiltaa kohden loppunut. Viimeisenä tuntina Morjekords tarjosi tilaustyönä tehtävää, suhteellisen avantgardista piirustustaidetta. Kysyntä jäi kuitenkin pieneksi.

Lopuksi kiitos kaikille lusikkansa soppaan laittaneille.

Juuso (The Tarjas / Kakkahätä-77)

Kakkis-Mirko (kuva: M!ka).

Mirko:

Joey Luumäki korjasi potin

Eka biisi oli tosi Tylsä päivä ja viimeinen Kari Peitsamon Soft Ice. Siinä välissä meuhkattiin sit jotain. Hauska ilta oli kyllä kaikin puolin ja Joey Luumäki korjasi kyllä koko potin, oli helvetin hyvä! Ei muissakaan ollut mitään vikaa, mut vaan yks voi olla paras.

Mirko (Kakkahätä-77)

Kakkis-Teemu (kuva: M!ka).

Teemu:

Biisilista?

Biisilista? Melkein kaikki Totaalinen kakkahätä levyn biisit, plus Kemiallinen toppatakki Kivesveto -splitiltä & Peitsamoa koverina... kai? Sori, ei muisteta moisia yleensä ikinä jostain kumman syystä kovin kauaa, eikä säilytellä biisilistoja...

Meininki oli mahtava ja mukaan lähti tietty Ramones-pinssejä & tarra jonka lätkäisin rikkenbakkeriini.

Ihmiset oli helvetin mukavia...  Kiitos!

Teemu (Kakkahätä-77)

Chemo Tomato (kuva: M!ka).

Chemo Tomato:

Killer Tomatoes Eat Pispala

Kun Tampereen divarit, levykaupat ja musaliikkeet oli lauantaina katseltu läpi, pääsikin päivää viettämään Plevnaan Ramosopan merkeissä. Kiitokset siitä Iskuryhmä-Teemulle, tuo oli mainio tapa viettää keikkaa edeltävä luppoaika. Plevnassa havaitsin hyväksi ruokalajiksi "Jokisen eväät" eli currywurstin. Ruoka oli enemmän kuin hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi. Kannattaa ilmeisesti peesailla levymogulia ruokavalinnoissa jatkossakin.

Jos perjantain ohjelma oli maksimaalisen ramopunk, lauantai oli astetta enemmän punk. Lauantain bändeistä ehdin keskittyä eniten Jack Addictiin. Soitto ja laulu toimivat hienosti, ja energiaa piisaa. En ihmettelisi lainkaan jos bändi huomattaisiin jatkossa Kuopiota ja ramopunk-piirejä laajemminkin. 

The Tarjas oli tuttuun tapaan symppis ja reipas. Himanes on loistava livebändi ja nyt ehkä parempi kuin koskaan. Kakka-Hätä 77:ää olen kuunnellut levyltä paljonkin, sääli että en keikkaan valmistautumisen takia ehtinyt katsomaan livemeininkiä enempää. Kiitokset sille toiselle Teemulle, kun spiikkasi Tomaatit sisään varsin tyylikkäällä tavalla.

Tomaattikeikkahan oli bändin ensimmäinen julkinen esiintyminen. On keikkoja joilla esitellään osaamista, ja sitten on fiiliskeikkoja. Ei sillä että muutenkaan soittaisin mitään kikkailumusaa, mutta tämä oli ehdottomasti jälkimmäistä sorttia. Hauskaa, kivaa ja paras mahdollinen yleisö. Tulevaisuutta silmälläpitäen: soitimme viikkoa myöhemmin Vuohijärven Känkkäränkässä, ja bändisoitto oli siellä vielä enemmän hitsautunut yhteen. Jos siis tykkäsitte Tomaateista Vastavirrassa, kannattaa ehkä tulla katsomaan meitä uudestaankin.

Kiitos lauantaista ja koko fantastisista bileistä M!kalle, ja tietysti myös juuri sinulle.

Chemo Tomato (Joey Luumäki & Tappajatomaatit)

Joey Luumäki ja taustalla Chemo Tomato (kuva: Laitio-Ramone).

Joey Luumäki:

Soitettiin kuudetta kertaa kimpassa

Keikkasettiin pistettiin kaikki M!ka-EP:n bändibiisit, lisäksi otettiin jotakin viime syyskuun Elämä on Punk -bileiden Myöhäis Illan Erikois Ohjelmasta. Settiä täydennettiin sitten lähinnä Luumäki-matskulla, käytännön syistä. Keikallahan soitettiin vasta kuudetta kertaa kimpassa, joten matskun piti olla suhteellisen tuttua kaikille. 

Ekan keikan piikkiin voi laittaa muutaman måkan, ja yleisesti ottaenhan homma luisti hyvin. Ainakin hiki virtasi, vaikka toki kolmipäiväisten bileiden viimeisen esiintyjän aikana kaikki eivät ole enää vetreimmillään. Korean demokraattisen kansantasavallan lahja yhtyeellemme jäi erikseen esittelemättä, mutta tarkkanäköisimmät varmaan huomasivat nuo upeat rintaneulat. Länsimaisten imperialistivaatteiden kangas vaan on niin huonolaatuista, että pohjoiskorealaiset rintaneulat tuppaavat katoamaan helposti.

Joey Luumäki (Joey Luumäki & Tappajatomaatit)

Joey Luumäki (kuvat: M!ka)

Biisilistat

2.synttäripäivä

Lauantai

Jack Addict:

???

The Tarjas:

Ei radioon
Karpon Hannu mun tyttöni veu
Enää ikinä
Punkrock prinsessa
Siistit nuoret
Pilvipää
Kake Randeliin
Aamukuus
Petra hei
Herään kesään
R.A.M.O.N.E.S.
encore:

Juoppokuutio

Himanes:

Surffaan radioaalloilla
H-I-M-A-N-E-S
Sä tahdoit mennä
R-koodi

Kaupunki on hiljaa
Beibi sua odotan             
Ole hyvä nyt
Mikä siinä maksaa?
Tää tulee sydämestä
Matkalaulu
Mä haluun elää
Kellarista studioon

encore

Rock´n´roll lukio
Sähkis
Pogoomaan

Kyyvesi kutsuu

Kakkahätä-77:

Tosi tylsä päivä
WC:stä terveyskeskukseen
Hamaan haimatulehdukseen asti
Näillä mennään
Mikä miehen on

("joku ihme sekoiluversio")
Systeemi ei toimi
Kapitalismi haisee
Kemiallinen toppatakki
Sirpa ja Make
TV väkivaltaa
Tää on sun helvetti
Elämä on huora

Älä lyö (Ne Luumäet)
Soft ice
(Kari Peitsamo)

Nää oli ehkä biisit, järjestyksestä ei tietoa.

-Mirko-

Joey Luumäki & Tappajatomaatit:

Kaipaan sua (EP)

Marjut on ihmenainen (EP)

Villi, villi itä (EP)

Heli oli Juvan kaunein (NE)

Kretiinit lentää (RN)

Sopimatonta (EP)

Peruskallio (LS)

Polttakaa papit (EP)

Mätä yhteiskunta (EP)

Kromi koristaa (RN)

Ei mun tyttöni kuollut (EP)

Hei beibi (EP)

Surullista mutta totta (NE)

Nuori vihannes (RN)

Jos en sua saa (NE)

Tappajatomaattien hyökkäys (NE)

encore:

Sam pani kai jotain juomaani (RN)

(EP) = M!ka-EP:ltä

(NE) = Ne Luumäet -cover

(RN) = Ramones-käännös

(LS) = Luonteri Surf -cover

 
 

 

Kävijälaskuri