www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

Noin 7 kysymystä

Ramopunk.com 7v -keikkaraportit

Ramopunk.com 7v -keikkainfo

 

Noin 7 kysymystä:

Kakka-hätä-77

Vastaajina Mirko ja Juuso

Kakka-hätä 77 (kuva: M!ka).

Mitä bändille kuuluu juuri nyt?

Mirko: Samaa paskaa ku aina. Tänään oon menossa miksaamaan uusia biisejä ku ne kuulostaa Teemun mielestä liian paskalta. Huomenna olis tarkoitus ajaa Sulkavalle soittamaan. Arvaa, paljonko Turusta on matkaa Sulkavalle?

Juuso: No tua noi paskaaks täsä. Siin kai se. Ei mittää ihmeellist.

Soitatte maaliskuussa 7 v. bileissä. Mitäs odotatte bileiltä?

Mirko: Hyvää meininkiä. Mua kiinnostaa pitkästä aikaa kuulla täyslaidallinen ramopunkkia. Viimeksi näin tais käydä 90-luvun alussa, kun olin katsomassa Ne Luumäet, Pojat ja Luonteri Surf yhteiskiertuetta Turun Seminaarissa. Joo, mä olen liian vanha...

Juuso: Vastavirtalla on aina hauskaa, oli sitten yleisönä tai soittajana. Eiköhän sitä tule hyvät sonnat jauhettua ja tärpättiä vedettyä niin että huppu heiluu. Niin ja toivottavasti keikka menee ihan hyvin.

Mitä on odotettavissa vuonna 2009 bändiltänne?

Mirko: Keikkoja on ainakin jonkin verran sovittu ja ehkä 7-tuumainen, jos nuo miksaukset saadaan joskus valmiiksi. Ai niin, Totaalisesta Kakkahädästä tulee vinyyliversio Combatin kautta!

Juuso: Saas nähdä jos tulisi vaikka uusi seiskatuumainen, uusintajulkaisu Totaalisesta Kakkahädästä vinyylimuodossa ja uusi kokoelma seiskatuumaisista. Toivottavasti keikkoja saadaan mukavasti, jotta pääse pois Porista tasaisin väliajoin törpön ääreen. Kesän festareille olisi myös paloa helpon rahan toivossa.

Jos bändiänne ja musiikkianne pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, mitkä ne olisivat?

Mirko: Laitetaan tähän meidän perusvastaus: Moniongelmaisia, päihteillä käyviä, taidottomia kusipäitä soittamassa paskasti punkkia.  

Juuso: Rullakebab ja kolmostörppö. Progressiivisuus ja kunnianhimo.

Mikä on kammottavin tai noloin keikkamuisto/kokemus?

Mirko: Kai se on se Likefestien Tavastia-keikka. Koko bändi niin saatanan sekaisin että huhhuh! Sen siitä saa kun juottaa urpoille ilmaista viinaa koko illan ja laittaa soittamaan yhden jälkeen yöllä...

Juuso: Eiköhän se ole ylivoimaisesti ensimmäinen Tavastian keikka Like -kustannuksen bileissä. Toivottavasti kaikki tallennetut dokumentit kyseisestä konsertista on hävitetty. Parhaana tilanteena mieleen jäi, kun laulajamme Teemu sanoi hetkeä ennen kun sammui, etten minä tarvitse yhtään enää kaljaa. Tämä tapahtui muistaakseni puoli tuntia ennen keikkaa.

Mitä musiikkia pyörii omissa levysoittimessasi eniten tällä hetkellä?

Mirko: Chinese Telephones, Wax Museums, The Copyrights, The Black & Whites, Gentleman Jesse. ..aika poppipunkkivaihe menossa.

Juuso: 80-luvun alun synapoppi kuten OMD ja Berlin on kiitettävästi kierroksia ottanut, eli aika homoiluksi on mennyt. Myös suomalainen ja etenkin satakuntalainen (Appendix, Mellakka, Pohjasakka) kasikakkonen pääsi suoraan topteniin.

Mikä on vuoden 2008 paras levy?

Mirko: Vaikea kysymys, liikaa bändejä, liikaa hyviä levyjä. Ei niitä voi laittaa järjestykseen.

Juuso: Vaikea kysymys, koska Heartburnsin Fixin´To Die on varmaankin ainoa omistamani v.2008 julkaistu levy. Clashin Live at Shea Stadiumin ansaitsee vuoden parhaan retroplussan.

 

         
 
 

 

Kävijälaskuri