www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

Noin 7 kysymystä

Ramopunk.com 7v -keikkaraportit

Ramopunk.com 7v -keikkainfo

 

Noin 7 kysymystä:

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Vastaajina Joey Luumäki, Chemo ja Pete.

Chemo, Joey ja Pete Kuopion Elämä on Punkissa 6.9.08 (kuva: M!ka)

Mitä bändille kuuluu juuri nyt?
Joey: Valmistaudumme ensimmäisiin bänditreeneihin. Se on sellainen muusikkotermi, joka tarkoittaa että mennään yhdessä soittamaan ja yritetään opetella yhteissoittoa. Laulajamme on tehnyt 'mies ja kitara' -demon jokusesta biisistään, mutta biisit eivät vielä muuten ole lainkaan tuttuja muulle orkalle.

Chemo: Nimenomaan valmistautumassa ollaan: olen jopa käynyt kertaalleen esitreenaamassa bänditreenejä varten.

Pete: Tosiaan bändi ja biisit on valmistautumassa muotoutumaan. Isot sedät kutsuu tätä kai esituotantovaiheeksi.

Soitatte maaliskuussa 7 v. bileissä. Mitäs odotatte bileiltä?

Joey: Toivottavasti bileissä on hyvät juontajat molempina iltoina. Olis vänkää jos myös kaikki bändit onnistuisivat omassa esityksessään haluamallaan tavalla. Oon melko varma, että yleisö on niin sanottu hyvä yleisö.

Chemo: Vegaanilasagnea!

Pete: Aikaisempien Tampereen ja Kuopion kokemusten perusteella uskallan odottaa hyviä bileitä.

Mitä on odotettavissa vuonna 2009 bändiltänne?
Joey:
Aiomme julkaista "www.ramopunk.comin seitsemänvuotissyntymäpäiväjuhla -ep:n". Levynteko vaatii jonkin verran treenaamista ja nauhoituksia, sitten vielä miksaamista, masterointia, kannentekoa ja painatuksia, eli kiirettä pitelee vaikka ensi vuodelle pukkaa vain yhtä keikkaa. Lyhytsoiton ja 7-vuotissyntymäpäiväjuhlakeikan jälkeen katsellaan laman etenemistä tai nousukauden siintoa horisontissa. Horisontti on kuviteltu viiva taivaanrannassa, joka siirtyy sitä mukaa kauemmas kun sitä lähestyy.

Chemo: Tuossapa tuo.

Jos bändiänne ja musiikkianne pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, mitkä ne olisivat?

Joey: Bändi koostuu harrastelijamuusikoista. Soitamme siis harrastusmetallia.

Chemo: ...asiaankuuluvalla hartaudella, tietysti.

Pete: Tehdä. Se. Itse. Punk. Rock. Yhtye.

Mikä on kammottavin tai noloin keikkamuisto/kokemus?

Joey: Kävin nauhoittamassa biisidemot Kirkkonummella asti. Kun ajoin kotiin päin, niin missasin oikean liittymän ja jouduin sakkokierrokselle. Olin muutenkin myöhässä kun olis pitänyt olla jo menossa kummipojan 18-vuotisille. Kammottavan nolottavaa.
Chemo: Punk-näkökulmasta noloin lienee suurikokoinen, kermavaahdolla kuorrutettu latte-kahviannos jonka hörpin Isossa Omenassa aktiviteettisuunnitelmia puidessamme. Kohtuullisen epäpunk juoma on se.

Pete: Onko frappe Isossa Omenassa epäpunk? Mä sanon sitten sen. Ison Omenan reissuun liittyy muuten mun osalta liittymän missaamista ja sakkokierros. Onneksi en kuitenkaan myöhästynyt, niin kukaan ei huomannut.

Mitä musiikkia pyörii omissa levysoittimessasi eniten tällä hetkellä?

Joey: The Micragirls, Anssi 8000 & Maria Stereo, Heavy Trash, The Cramps, 22-Pistepirkko, Jolly Jumpers, Neil Young.

Chemo: Valtava määrä kahden bändin biisidemoja jotka ovat työn alla tulevia julkaisuita varten. Lisäksi olen kuunnellut aika tiiviisti The Ventures In Space- ja The Colourful Ventures -levyjä.

Pete: Liskomäkien ja Tarjasin uusimmat sekä Häiriköiden Ratkaisu. Loppukesästä oli vielä lisäksi voimasoitossa Retkibaanaanin V4, mutta se on nyt kulkeutunut autosta sisätiloihin. Mä en kuuntele levyjä nykyisin oikeastaan muuten kuin autossa.

Mikä on vuoden 2008 paras levy?

Joey: Kyllä se on sellainen seiskatuumainen kuin The Micragirls Haunted Heart /// Rock'n'Roll Rocket / Rayspectrometergal. Pitempisoitoista Anssi 8000 & Maria Stereon Duel on kympin ja jopa viidentoista arvoinen levy. 

Chemo: Tää on vaikea koska olen tänä vuonna todella vähän sellaisia levyjä jotka on julkaistu tänä vuonna. Sanotaan nyt kuitenkin Tumppi Varonen & Problemsien Haluisitko tietää.

Pete: Olen ehkä jäävi sanomaan, mutta sanon silti. 70-luvun Vihannesten esikoinen.

 

 

         

Joey Luumäki & Tappajatomaattien esiaste 

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma pisti K-klubin sekaisin 6.9.08 (kuvat: M!ka).

Joey 

 

 

Kävijälaskuri