www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

Noin 7 kysymystä

Ramopunk.com 7v -keikkaraportit

Ramopunk.com 7v -keikkainfo

 

Noin 7 kysymystä:

Himanes

Vastaajina Saku Himane, Riku Himanen ja Perttu Sutinen-Himane

Himanes Elämä on Punkissa Kuopiossa 2.2. 2008 (kuva: M!ka).

Mitä bändille kuuluu juuri nyt?

Saku: Meille kuuluu hyvää, olemme kesän jäljiltä pikkuhiljaa aktivoitumassa todenteolla ja tositarkoituksella. Syksy oli suht hiljaista aikaa bändin osalta, uusia biisejä ollaan väännetty omissa oloissamme, yksi keikka sekä demo on tullut tehtyä. Biisintekotalkoot jatkuvat.

Soitatte maaliskuussa 7 v. bileissä. Mitäs odotatte bileiltä?

Saku: Emme ole ikinä esiintyneet Tampereella, Vastavirrassa tai Ramopunk.comin synttäreillä, nyt esiinnymme ja tottakai odotamme hyvää keikkaa, hyvässä seurassa ja tunnelmassa!
Kaksi vuotta sitten emme valitettavasti päässeet synttäreille ja taisi olla joskus joku muukin Vastavirran keikka, joka on jäänyt meiltä väliin.

Perttu: Meitsi odottaa legendaarisen Vastavirta-klubin mahtavaa atmosfääriä ja hauskaa teema-iltaa. Ja nastaa ohjelmaa. Ja hyvää fiilistä. Ja Stadin Johnnya.

Riku: Toivottavasti saadaan keikkakunto kohdalleen ja muutama uus biisi settiin. Muuten ootan hyviä bileitä, viime vuonna olikin aika vähän kimppakeikkoja muiden alan orkestereiden kanssa.

Mitä on odotettavissa vuonna 2009 bändiltänne?

Saku: Mitään ei olla lyöty lukkoon, mutta pitkäsoitto olis kiva vuoden 2009 aikana. Lupaamme tehdä töitä sen eteen.

Perttu: Toivottavasti entistä tiukempaa livekuntoa ja jotain uutta mageeta rekvisiittaa lavalle sekä uutta tuotantoa.

Jos bändiänne ja musiikkianne pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, mitkä ne olisivat?

Saku: Kivaa, hauskaa ja suht reipasta perhepunkkia eteläsavolaisesta näkökulmasta.

Riku: Yritetään jotain omaa, mutta juuret vahvasti 30 vuotta sitten keksityssä punkin ja popin sekottamisessa ja kotimaisuudessa. Himanes sanana tarkoittaa Ramonesin ja kotimaisuuden kimppaa.

Mikä on kammottavin tai noloin keikkamuisto/kokemus?

Saku: Useasti on ollu jotain säätöä, mutta minulle henkilökohtaisesti pulssia nostattava tilanne sattui meidän ensimmäisen Puustock esiintymisen soundcheckissä 2005. Kasailin rumpuja ja huomasin, että pellit eivät olleet matkassa ollenkaan, olivat jääneet edellisen illan keikkapaikalle Pieksämäelle. Aikataulu oli tietenkin tiukka, hetken mietin tunnenko ketään Juvalta? Manne on Juvalta! Soitin, ja 10 minuutin päästä Ripaojan Martti toi minulle pellit, joista muuten noin puolet oli tismalleen samanlaiset, kuin omani! Pitäisköhän tarjota Mannelle ja Martille kaljat?

Perttu: Niitä riittää.

Riku: Joskus saattaa unohtua sanat ja siinä tulee aika vmäinen fiilis ku laulaa yleisölle, eikä tiiäkkään mitä laulaa. Yhtä kivaa on jos huomaa että sanat lähtee nuotinvierestä. Mutta ei pahempia tuu mieleen. Yks ehkä Seinäjoelta viime talvena, ku kauheen flunssan takia huomas melkeen heti keikan alussa, että ääni lähtee totaalisesti. Onneks meillä on kolme laulajaa. Siellä tuli punkein versio Ratsian Ole hyvä nyt -kappaleesta kaikkine murrosääninen. Ehkä sen keikan jälkeinen yö menee tähän kysymyksen piiriin kokonaisuudessaan. Täys talvi, Rytmikorjaamon pikku huone (=putka) yöpaikkana kerrossänkyineen, jonne bändi tulee aamuyöllä juhlahumussa kuokkavieraineen. Meitsi kipee ja aamulla pakkolähtö Jyväskylään.Oi niitä aikoja.

Mitä musiikkia pyörii omissa levysoittimessasi eniten tällä hetkellä?

Saku: Eniten pyörii tuore Himanes demo ja toisena AC/DC:n Black Ice, joka on ihan hyvä lätty, soundit ovat älyttömän hyvät!

Perttu: Anti-Flag: Terros State ja Brigh Lights of America, Isis: In the abcence of truth ja Mastodon: Blood Mountain, Ignite, ja tyttären Paukkumaissi levyt taitaa olla kaikkein kovimmalla käytöllä.

Riku: Moni siellä soittimessa käy, mutta vaan käydäkseen. Nyt tulee mieleen ahkerimmin ehkä White Stripes: De Stijl, Brian Setzer:13, ja vanhat klassikot Clash, Ramot ja niiden suomalaiset kaverit. Mutta oikeesti soitin kuluu tällä hetkellä eniten kaikista lennilokinpoikasista, ti-nalleista ja täti-moonikoista. Mä kuuntelen eniten autossa tai bussissa.

Mikä on vuoden 2008 paras levy?

Saku: AC/DC: Black Ice ja Metallica: Death Magnetic. En osaa päättää, kumpi on parempi. Onks noi ramopunkkia?

Perttu: Anti-Flag: Bright Lights of America, Dead Shape Figure: Grand Garoshi.

Riku: En oo ostanu montaa 2008 julkaistua levyä? Tai oon perheen yhteiseks J. Karjalaisen uusia Amerikan-siirtolaislauluja. Ja 70-luvun Vihannesten levyn. Mutta meinaan ostaa/saada lahjaks AC/DC:n. En osaa vielä sanoo mikä on paras.

 

         
 
 

 

Kävijälaskuri