www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

Noin 7 kysymystä

Ramopunk.com 7v -keikkaraportit

Ramopunk.com 7v -keikkainfo

 

Noin 7 kysymystä:

70-luvun Vihannekset

Vastaajana Vihannes Pajunen ja Vihannes Pete

Vihannes Pajunen Elämä on Punkissa Kuopiossa 6.9.08 (kuva: M!ka).

Mitä bändille kuuluu juuri nyt?

Pajunen: Vaikea sanoa, mitä bändille kuuluu, mehän vaan soitetaan siinä. Noh, aika rauhallista on toiminta ollut viime aikoina. Muitakin kiireitä ja elämää on ollut välissä. Toisia projekteja, maailman uudelleen hahmottamisprojekteja ja joulun odotusta. Hyviä keikkoja odotellessa ja palasia vähän loksautellessa tää pimeys kulutellaan kohti kevättä.

Pete: Bändi on tienhaarassa, ensi vuosi näyttää mihin suuntaan tie lähtee viemään.

Soitatte maaliskuussa 7 v. bileissä. Mitäs odotatte bileiltä?

Pajunen: Onko bileiltä muka lupa jotain odottaa? Bileisiinhän mennään ja aletaan sekoilla, pokataan naisia, juodaan hervottomasti, vittuillaan, nauretaan, saadaan turpaan viimeistään nakkikioskilla. Okei, toi on kompakysymys, koska idioottikin tietää jo etukäteen, mitä Ramopunk 7-v.-bileet tulee olemaan. Nahkatakkeja silmänkantamattomiin, iloisia ilmeitä, mukana hoilaavaa sekoavaa yleisöä. Upeita keikkoja. Olutta ja virvoitusjuomia.

Pete: 5v.-bileiden perusteella uskallan odottaa paljon hyviä keikkoja ja kivoja ihmisiä. Parhaita mahdollisia bileitä siis.

Mitä on odotettavissa vuonna 2009 bändiltänne?

Pajunen: Luvattiin tehdä levyä ja kyl maar keikkaakin pukkaa. Ainakin helmi- ja maaliskuulle on sovittuna. Olen tosin harrastelijarumpali, en ennustaja. Henkilökohtaisesti toivoisin eniten, että osais tehdä huippubiisejä.

Pete: Vähän jo vastasin tähän tuossa edellä, mutta ainakin pari hyvää keikkaa on tulossa. Jos uutta materiaalia syntyy riittävästi saatetaan sitä jopa äänittää ja ehkä joskus jopa julkaista. Onko se ensi vuonna vai ei jää nähtäväksi.

Jos bändiänne ja musiikkianne pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, mitkä ne olisivat?

Pajunen: Valo ja energia. Romantiikka. Hedelmä.

Pete: Rehellistä ramopunkkia suurella sydämellä, niin kuin nettisivuillakin suurin piirtein sanotaan.

Mikä on kammottavin tai noloin keikkamuisto/kokemus?

Pajunen: Sanoisin niiden liittyvän järjestään solistin etanolin käytön hallintaongelmiin. Lähes poikkeuksetta. Jostain syystä myös laulun kuuluminen livetilanteessa on ollut joskus ongelma. Käsittääkseni kurkustani lähtee kuitenkin aika luja ääni, joten syytetään taas vaihteeksi muita tästäkin.

Pete: Ramoviisut meni silloin joskus totaalisesti penkin alle ja se harmittaa vieläkin vietävästi.

Mitä musiikkia pyörii omissa levysoittimessasi eniten tällä hetkellä?

Pajunen: Viimeksi pyöri Dr. Hook & the Medicine Show. Sitten myös Häiriköt ja Ramones on ollut äskettäin kuuntelussa. Melko yllättäviä, vai mitä, karvainen setä?

Pete: Viime aikoina Häiriköitä, Kimmo Liskomäen Pitkiä Kalsareita, The Tarjasia ja Retkibanaania. Ja Punkrock Jukebox kakkonen.

Mikä on vuoden 2008 paras levy?

Pajunen: The Heartburns ja Kakkis kolahtavat mulle, jos suositaan tietty suomalaista ja punkista puhutaan. Sanotaan toi Hearburnsin Fixing to Die, koska se tuli ostettua ihan rahaa apuna käyttäen. Muutoin, niin oliko Tauski julkaissut mitään vuonna 2008?

Pete: Mitäköhän tänä vuonna julkaistua mulla olisi 70-luvun Vihannesten ekan lisäksi, sanotaan nyt vaikka AC/DC:n Black Ice, vaikka on Tarjas ja Liskomäetkin hyviä.

 

         
 
 

 

Kävijälaskuri