www.ramopunk.com

Ramopunk.com 5-vuotissynttärit

 Tampere 1.-3.3.2007

Takaisin Ramopunk.com 5-vuotissynttärit etusivulle

Artistien kommentteja:

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

JP Kretiini (Kretiinit)

Vihannes Pajunen (70-luvun Vihannekset)

Vihannes Chemo (70-luvun Vihannekset)

Joey Luumäki

Kaide Boy (Pojat)

Miika Poika (Pojat)

Iskuryhmä Tuuska (Iskuryhmä)

Marty Blitzkrieg (Blitzkrieg Boys)

Rehtori Heko (Rehtorit)

JP Kretiini Punkjukeboxissa torstaina 1.3.07 (kuva: M!ka).

JP Kretiini:

Kretiinit Punkjukeboxina ja Kretiineinä 

Pelotti reissu etukäteen, 3 päivää kaverin tykönä joka ei ole niitä  raittiimpia kavereita. Niinhän siinä kävi, 3 päivää juopottelua ja  grilliruokaa. Maha oli "hyvässä" kunnossa jo lauantaina.

Torstaina 08.00 lähti auto kohti Tamperetta. Kohtahan sitä oltiin jo  perillä, kamat VV:lle ja sitten käytiin etsimässä yöpaikka. Miika aloitti ja soitti lähinnä Ypö-Viittä. Oli hyvä, mutta tiedettiinkin
etukäteen että kovin suurta yleisömerta ei nähdä torstaina. Ja aina eka  esiintyjä on eka esiintyjä.
"Uusi Longshot Theory" oli helvetin hyvä, rumpali oli helvetin hyvä ja mukava ihminen muutenkin. On hauska kuunnella tamperelaisia ja  raumalaisia (lue Kimmoa).
Meidän Punkjukeboxi meni ihan jeeeees. Otettiin se kanta, ettei soiteta  mitään sellaisia bändejä, jotka soittavat samana viikonloppuna VV:llä. Tosin  encoressa luovuttiin siitä ajatuksesta.
Yleisö myös vaati Retkibanaania, Vedän vaan biisi oli setissä mutta mitä  ihmettä ne laulaa siinä biisissä? Jätimme pois. Soitto kulki, vaikkakin basso rätisi, kitaravahvari oli väärillä säädöillä ym.

Perjantaina käyntiin aamusta kylpylässä rentoutumassa. Perjantain keikka meni tietty paremmin entä torstain, koska soitettiin omia biisejä vai johtuiko se kylpylästä. Perjantain keikka oli siis yksi Kretiinien parhaimmista, mutta ei paras. Tosin ainahan yleisö on vähän jäykkänä kun ensimmäinen bändi soittaa. Oli mukana nähdä 70-luvun Vihannekset livenä ja edelleen heidän paras biisi on Työtön työläinen. Hyvä Vihannekset! Häiriköt soitti helvetin hyvin ja kova oli meno Misfitsin covereissa. Hyviä  biisejä tuli. Pojat soittivat tutun ja turvallisen setin.

Lauantaina missasin Iskuryhmän ja Rehtorit. Sain sentään Iskuryhmän levyn hankittua. Blitzkrieg Boys oli pettymys, mutta Häiriköt soittivat taas helvetin hyvän keikan.  Huippua!

Sunnuntaina 07.30 auto kohti Kemiä. Kääk!

Kiitos kaikille, varsinkin M!kalle!

JP Kretiini (Kretiinit)

JP Kretiinien keikalla 2.3.07  (kuva: M!ka).

Laulava ramopunkrumpali, eli "Ramo Remu" Vihannes Pajunen (kuva M!ka).

Vihannes Pajunen:

Hauska puolituntinen

Iankaikkiset ylistysvuodatukset alkaa joskus turruttaa, mutta Vastavirrallinen innokkaita ramopunkkareita sykäyttää kyllä. Perjantaipuitteet kohdallaan kaikin puolin ja enemmänkin. 70-luvun Vihannekset sai luvan sujauttaa settinsä optimiolosuhteissa. Oli eturiviä, keskiriviä ja vissiin takariviäkin. Kenoista nyt puhumattakaan. 

Se oli ns. Hauska puolituntinen. Do you remember 70-luvulla (sig!) ilmestynyt huumorlehti, jonka kannessa oli yleensä näitä pikkutuhmia piirroksia, jossa pimu puolipalloineen sotkee tavallisen pulliaisen (blues- ym.) pasmoja? Ilmassa oli aitoa ihmisen kokoisen rockjuhlan tuntua. 

Vaikeeta on edes hakemalla hakea mitään jauhettavaa kriittisen journalismin etäännyttäviin tekareihin. Okei, Vastavirran vakiokannujen ruuvit vois pysyä paremmin kiinni, ettei isotomi puske syliin kesken biisin. Toisaalta keikalla pitää aina jotain pientä rosoista vastavirtaa ollakin elävöittämässä shouta. Alusta loppuun asti särmättömäksi hiottu ja sujuva rock-esitys kuulostaa paremminkin vip-aition systeemeiltä. Kiitos vielä kerran aivan kaikille asianosaisille täydellisistä ramopunk-bileistä! Me tulemme, tulemme taas…ja nokkahuilusoolo.

Vihannes Pajunen (70-luvun Vihannekset)

Vihannes Chemo Vihanneskitaristina perjantaina (kuva: M!ka).

Vihannes Chemo:

Muistellaan vielä kiikkustuolissakin

Tiedän mitä tein viime viikonloppuna... ja se ei ihan heti unohdukaan. 

Esiintyvä ramopunkkari on keskimäärin n. 130 cm pitkä. Rumpaleilla tämä johtuu siitä, että he soittavat istualtaan, muilla leveästä haara-asennosta. Näin meilläkin. Yhtyeemme hetkellisesti ylitti tämän keskipituuden selvästi kun Joey L esitti kanssamme kappaleensa Minä Diggaan Peitsamoa. Siinäpä onkin kappale jota laulaa mielellään mukana: minäkin diggaan Peitsamoa!

Noin muuten 70LV-keikka oli jokseenkin meidän mittaisemme esitys. Mitä nyt yleisö, paikka ja yleinen meininki olivat niin kohdallaan kuin olla voi. Kiitos M!ka, Joey, yleisö, ihan kaikki. Www.ramopunk.comin 5-vuotisbileet olivat yksi niistä kaikkien aikojen ramotapahtumista, joita epäilemättä muistellaan vielä kiikkustuolissakin.

Vihannes Chemo torvena Rehtoreissa lauantaina (kuva: M!ka).

Torvena Rehtoreissa

Toisinaan on hauska olla täysi torvi, etenkin jos jollakulla on käyttöä torvelle: soitin Rehtoreiden keikalla kolmessa biisissä saksofonia, ja hauskaahan tuo oli.

Lisäksi sain kunnian antaa virallisen Rehtorit -tiedotteen, ts. spiikata bändin sisään. Lähinnä tämä johtui lauantai-illan juomapolitiikastani: Asiahan oli niin että mä join pelkkää vettä (no, kahvia ja colaa kans). Mikäs siinä - parhaissa pippaloissa on kivaa selvinkin päin. Kiitokset viimeisestä Rekseillekin.

Vihannes Chemo (70-luvun Vihannekset)

Joey Luumäki vierailulla Vihannesten keikalla perjantaina (kuva: M!ka).

Joey Luumäki:

Lyhyet kommentit osa-alueittain

Juonnot: Olen ylpeä itsestäni.

70LV-vierailu: Nolottaa.

Pojat-vierailu: Nolottaa.

Soolosohellus: Nolottaa.

Lauantai: Hävettää.

 Joey Luumäki

Joey Luumäki soolokeikalla perjantaina (kuva: Ilpo).

Kaide Boy (kuva: M!ka).

Kaide Boy:

Ramotervehdys!

En tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta mun mielestä bändi toimi pitkästä aikaa niin kuin bändin pitää, vaikka treenikertoja oli vain yksi, silti tuntui ihmeen hyvältä ja rennolta soittaa. Tästä on hyvä jatkaa tekemään uusia biisejä ja hiomaan keikkasettiä. Intoa piisaa. 

Muutenkin meno oli perjantaina mieletöntä, mutta kuka oli se Hallun näköinen mies, olen pahoillani jos häirittiin sun unta kun nukuit lavan edessä, olisi pitänyt soittaa hiljempaa. Eikös voisi järkätä 5v+1vk bileet ensiviikonloppuna.

Kaide Boy (Pojat)

Miika ennen soolokeikkaa torstaina 1.3.07 (kuva: Ilpo).

Miika Poika:

Hauskoja keikkoja molemmat

Keikat oli hauskoja molemmat. Soolokeikka jännitti vähän aluksi, mutta sehän kuuluu asiaan.

Pojat -keikka triona oli näytön paikka, ei me oltu ollenkaan varmoja että toimiiko tämä näin. Mutta loppujen lopuksi sehän meni ihan helvetin hyvin! Tästä on hyvä jatkaa, triona jatketaan ainakin toistaiseksi.
Bileet oli muutenkin hauskat ja bändit, ne mitkä näin, hyviä. Piti tulla lauantainakin mutta iski väsy. Kävin illalla saunassa, istahdin sohvalle telkun eteen ja seuraava havainto oli, että kello näytti 2.30 ja teeveessä
ostoskanava päällä. Vähän univelkoja vissiin kuitattavana. Vaikka torstai- sekä perjantaibileet meni ihan vesilinjalla autoillessa.

Miika Poika (Pojat)

Miika Poikien keikalla perjantaina 2.3.07 (kuva: M!ka).

Iskuryhmä Tuuska (kuva: M!ka).

Iskuryhmä Tuuska:

Oujee - Vastavirtaan

Oujee, Vastavirtaan ja vieläpä mahtaviin ramopunk.comin 5-v bileisiin! Tuollaiset oli tunnelmat, kun kutsu keikalle kävi jo edellissyksynä. Odotukset oli kovat ja olin varautunut tulemaan vaimon kanssa paikalle jo perjantaina katsomaan muiden bändien vetoja nauttimaan hyvästä meiningistä. Mutta taas iski IR-tuuri ja olin koko viikon sairaana. Eli saapuminen piti ajoittaa vasta lauantaille.

Soundcheckissä olo oli vielä aika hutera ja tuntui, että soitto ei kulje ja varsinkaan taustalauluista ei tullut mitään. Keikkafiilis alkoi kuitenkin nousta, kun väkeä alkoi saapumaan paikalle ennen ysiä. Aikainen soittoajankohta ei haitannut, kun jengiä oli tullut jo mukavasti. Alkuun heitettiin pieni viiksi-performanssi ja se karisti viimeisetkin jännityksen rippeet. Luuseri, Pasilta viikset pois ja rokki raikaamaan täydellä teholla! Pieniä mokia tuli sinne tänne, mutta hyvällä meiningillä koitettiin korvata niitä. Hauskaa oli taas kerran ja encoretkin päästiin soittamaan.

Kiitos M!kalle pitkästä rupeamasta ramopunkin tukemisessa! Kiitos myös kaikille faneille ja muulle väelle, jotka olitte päässeet paikalle!

Iskuryhmä Tuuska (Iskuryhmä)

Marty Blitzkrieg (kuva: M!ka).

Marty Blitzkrieg:

Ei ihan optimaalisesti

Laulaja eli minä olin nauttinut ehkä pari tuoppia liikaa optimaalisen suorituksen aikaansaamiseksi mutta se ei menoa pahasti haitannut koska biisit lähtevät jo selkärangasta. Eli jos olisi kuullut pelkän ääniraidan keikasta niin humalatilaa ei juurikaan olisi huomannut. Mutta kun mukana on kuva niin kyllähän sen humalan sieltä näki. Muu bändi sen sijaan rokkasi skarpimmin ja hyvin. Yleisöä oli mukavasti ja se oli kiitettävästi mukana hengessä. Oli ihan hyvä fiilis esiintyä. Mitäs vielä... No Saksassa skarpataan.

Marty Blitzkrieg (Blitzkrieg Boys)

Rehtori Heko (kuva: M!ka).

Rehtori Heko:

Hauskat juhlat-hyviä keikkoja-kaameita vaatteita...

Oli hienoa tulla lauantaina paikalle. Loppuunmyytyjä keikkoja ei osu ihan jatkuvasti kohdalle.

Heti kun hommiin päästiin alkoivatkin sitten vaikeudet. Olin unohtanut viisi (5)

kitara/vahvistin/tms-tarviketta kotiin. Kiitos Erkolle avusta. Alkuillan yleisö näytti... tota, pikkasen nuutuneelta. Olitteko te kaikki olleet perjantainakin jossain?

Iskuryhmän puvustus nosti tunnelman oikealle korkeudelle. On kiva nähdä taiteilijoita jotka eivät "esitä" mitään, vaan tulevat rehtiin Eppunormaalikolmasnainen -tyyliin siviilit päällä lavalle. Pasi-raukka ilmeisesti luulee, että viiksien viihteellinen käyttö on laillista tai ainakin jotenkin yleisesti hyväksyttyä. Kerrataan tässä rikoslakia: viiksien kasvattaminen (myös omaan tarpeeseen), käyttö, hallussapito ja myyminen ovat edelleen Suomessa rikoksia.

Blitzkrieg Boysin paikkeilla alkoi yleisö unohtaa juhlineensa jo edellisenkin illan. Tai kaksi edellistä. Ja Häiriköt vetikin sitten mykäksi. On se niin kova.

Takahuoneessa esiintyi muuten pitkänhuiskea sit-down koomikko, jonka hauskan absurdit sutkautukset ja nopea reagointikyky pitivät esitykseen valmistautuvien musikanttien mielialan loitolla ja jännityksen korkealla. Lisää muunlaista!

Rehtoreiden keikasta sanon KIITOS YLEISÖLLE, te olitte ihania. Heti alusta kaikki oli silkkaa juhlaa. Teille on hienoa soittaa.

Frankenstein palasi 10 vuoden tauon jälkeen settiin. Saattaa olla että tuli jäädäkseen. Sitä vastoin keikan alussa pamautetut Lataamoon ja Eka kerta vedettiin vikaa kertaa.

Lopuksi erityiskiitos Tommi Takulle. Kommenttisi keikasta ja Klassisesta musiikista tekivät meihin vaikutuksen.

Rehtori Heko (Rehtorit)