www.ramopunk.com

Ramopunk.com 5-vuotissynttärit

 Tampere 1.-3.3.2007

 Takaisin Ramopunk.com 5-vuotissynttärit etusivulle

Vastavirran lava odottaa ensimmäistä esiintyjää (kuva: M!ka).

Hartza:

Ekstaasia

Perjantai

Perjantai lähti mukavasti käyntiin paremman puoliskoni Tainan kanssa El Torosta, jossa saimme kuvut täyteen hyvää ja ravitsevaa sisäfilettä, sekä ankkaa.  Kuuden jälkeen siirsimme itsemme sujuvasti Ompusta Rotwalliin, jonne olikin sovittu etukäteen tapaamisen tynkää. Sieltähän löytyikin heti M!ka ja Hannu puolisoineen, ja ryhmää rupesi valumaan mukavasti lisää. Mukavaa oli tutustua moneen uuteen ihmiseen, jotka tunsi vain vieraskirjan nimimerkeillä, sekä muutama vanhakin tuttu tuli bongattua.

Hieman ennen yhdeksää ulostuimme koko poppoo Rotwallista ja suoraan tamperelaiseen linjabilikkaan, jota myös nysseksi sanotaan. Vasemman takakulman bussissa oli vallannut vanha tuttumme Jari-Pekka Laitio-Ramone, josta vielä lisää.... Ensimmäistä kertaa tuli käytyä Vastavirralla, vaikka kulmat olivatkin tuttuja reilun 10 vuoden takaa, jolloin asuin yhden kevään samaisen valtatien alkupäässä. Paikkahan näytti heti omalta olohuoneelta, jossa viihtyisimme taatusti.

Ensimmäisenä soitti Kretiinit, jonka seuraaminen jäi vähäiseksi, kun olin Hannun levypöydän luona ekstaasissa.

Keikan jälkeen tuli turistua jonkun Jaskan kanssa, joka oli ihmeissään että löytyy ihmisiä, jotka tietävät kuka Udo on. Hassua.

70-luvun Vihannekset ja Joey Luumäki esittivät biisin "Minä diggaan Peitsamoa" 

ja Hartza oli ekstaasissa (kuva: M!ka).

70-luvun Vihannekset soittivat. Joeykin kävi lavalla. Olin ekstaasissa.

Keikan jälkeen tuli turistua monen uuden tuttavuuden kanssa, ja tietenkin nautittua iisalmelaista nestemäistä ruisleipää.

Seuraavaksi lavalle kipusi illan juontaja Joey Luumäki, jonka Kimmo Liskomäki juonsi sisään. Olin ekstaasissa. Vaikka Joeyn mielestä olikin huono keikka.

Seuraavaksi lavan valloittivat nuo kauniit uroot meikeissään, eli Häiriköt plays Misfits. Olin ekstaasissa.

Ennen Poikien keikkaa kauhajokelainen lemmikkimme JPLR valloitti lavan, ja lahjoitti M!kalle upean kumiveneen. Kyllä kelpaa Pielisen aaltoja hyväillä.

Pojat soitti triona. Olin ekstaasissa.

Illan päätteeksi lähdimme suorilla Omppuhotellille, vaikka Spudeen mukaan kinuttiinkin. Kävin suorittamassa vielä Hämeenpuiston grillillä suomalaisen yötankkauksen, ja meinasin saada turpaani. Nöyräksi veti, kun paikallisen urpon kynsistä selvisin ehjänä hänen tyttöystävänsä ansiosta. En ollut ekstaasissa.

Pojat soitti ja Hartza oli ekstaasissa (kuva: M!ka).

Lauantai

Aamusella aamupalan pysyttyä sisällä olikin aamusavujen vuoro. Kimmo Liskomäki ilmaantui kulman takaa kadulle erittäin pirteän näköisenä, aivan kuin Häiriköiden edellisiltaiset maskit olisivat siirtyneet kummallisesti liskomäkeläisen kasvoille. Teemu lupasi tarjota rapulaoluen, ja enhän minä mahdollisuutta käyttämättä jättänyt. Siinä sitten puhuttiin paskaa ja oluen ohessa tuli seurattua mäkihyppyäkin. Ehkä ekstaasissa.

Palattuani huoneeseen, rakas vaimoni kertoi, että Joey oli juuri puhelimitse ilmoittanut baarin olevan auki Donny Olkkolan tahtiin. Eipä voinut muuta tehdä kuin rynnätä herran huoneeseen samoin tein. Pääsin heti todistamaan Virven loistavia kahvinkeittotaitoja, niin lattian kuin mikrolautasenkin kautta. Ja Joey pääsi siivoamaan. Donny soi, olutta, sekä 42 turkinpippurin+Viruvalgeen+aniksen sekoitusta kului. Kiitos J&V. Hallu ilmestyi paikalle soppapullon kanssa. Hän taisi olla ekstaasissa. Iltapäivä sujui rattoisasti mm. palohälytyksen muodossa, tuletko Virve myös meille kokkaamaan?

Tämän jälkeen revohka siirtyikin Plevnaan, jonne Hannu oli ystävällisesti pöydät varannut. Savuolut ja Bambergin pihvi maistui, vaikka porkkanat olivatkin kummallisen makuisia. Kaloista ja huonosta musiikista puhuimme. JPLR toi paikalle yökumppaninsa, hassun näköinen "villevalo", totta tosiaan. Hallu otti päivätorkut, ehkä ekstaasissa.

Epäonnistuneiden ruokalepojen jälkeen M!ka ja Hannu kauniimpine puoliskoineen kävivät kylässä jalolla ja mintulla. Hannulla ei tuntunut olevan kiire lainkaan VV:lle. Sen jälkeen huone 510 kestitsi meitä seurallaan, kiitos Maarit ja Heiskanen. Ja Timo. Ja Virve. Joeykin saapui paikalle, Peitsamo oli kova jätkä siinä vaiheessa.

Taas bussiin. Linja 27. Ja JPLR samalla paikalla kuin edellisenäkin päivänä. Tontin on tainnut ostaa autosta. Tai ainakin paikkalipun. Puhelimensakin oli hukannut. Kuittailua villevalosta ja puhelimesta. Nastaa, ehkä jopa ekstaasissa.

Iskuryhmä soitti ja Pasi menetti horstinsa. Olin ekstaasissa.

Iskuryhmä soitti ja Hartza oli...  (kuva: M!ka).

M!kasta poseerauskuva ja Hannulle taas levynostoon, ja tarkistamaan että edellisen yön ympäri Tamperetta reissannut levykassini oli palautunut. Kiitos "Sukunimikama-Ossille, joka oli levyt toimittanut takaisin.

Tässä vaiheessa Kimmo Liskomäki ja Leena jakoivat Kultaisen pesäpallomailan. General Njassa sen sai, vaikkei paikalla ollutkaan. Kummallista.

The Blitzkrieg Boys soitti. Olin ekstaasissa.

Tapasin Leenan. Hieno ihminen.

Häiriköt aloitti ja soitti. Olin enemmän kuin ekstaasissa.

Häröilyä ja olutta. Lisää olutta.

Rehtorit soitti. Olin edelleen enemmän kuin ekstaasissa.

   

Häiriköt ja Rehtorit soittivat ...ja Hartza oli enemmän kuin ekstaasissa (kuvat: M!ka).

Pilkun jälkeen kimppataksilla Sputnikiin. Huono veto, olin humalassa mutta en ekstaasissa. Omppuun nukkumaan. Aamulla huono olo, ja hirveämpi bussimatka kotiin. Seuraava yö kammottava lötköjen yö. Ei vähään aikaan samanlaisia, kiitos. En ollut ekstaasissa.

Kirjoitan tätä maanantai-iltapäivänä kotona, ja JPLR varmaankin reissaa edelleen linjan 27 takapenkillä vasemmalla puolen. Pääseeköhän tuo ikinä kotiin?

Kiitos kaikille joiden kanssa turistua. Olette kaikki hienoja ihmisiä, sielut yhtyivät. Koitan toipua töihin, jonne saa muuten tulla poikkeamaan, kun Lahteen eksytte, eli Rooster Pubiin siinä Torven kulmalla mars mars. Ja anteeksi tämä höpötykseni.

Hartza