www.ramopunk.com

Ramopunk.com 5-vuotissynttärit

 Tampere 1.-3.3.2007

 Takaisin Ramopunk.com 5-vuotissynttärit etusivulle

Miika Söderholm.

"Niin paljon karismaa, että lava täyttyi, vaikka lavalla seisoi vain mies ja kitara."

(kuva: M!ka).

Jonna:

Aputoimittajan keikkaraportti - Osa 1: 

Aloittajaiset - Torstai 1.3.07

-Rauhallinen aloitus

Torstaina vihdoin koitti kauan odotettu päivä ja synttäribileiden aloituspäivä! Puol kymmenen aikaan kohti Vastavirtaa ja ehdittiin hyvin vielä hetki istua rauhassa kahvia juoden ennen kuin Miika asteli lavalle. Torstaina piti vielä ottaa iisisti kun koko viikonloppu piti vielä jaksaa ja oli pieni flunssanpoikanenkin tulollaan.

M!ka: Täyttä tavaraa koko setti. Pitempäänkin olisi Miika saanut soitella. Ensimmäistä kertaa kuultu uusi Danny seis -versio Ramonesin Danny Says -biisistä oli mielenkiintoinen. Biisin uudet sanat liittyivät taannoiseen Pojat vs. Iso-D Danny Lipsanen ”Pojat” -episodiin. Toivottavasti sitä pääsee joskus kuulemaan jatkossa uudelleenkin (kuva: Ilpo)

Miika astui lavalle ja siinä miehessä on niin paljon karismaa, että tuntui että koko lava täyttyi vaikka lavalla seisoi vain mies ja kitara. Ei näyttänyt yhtään orvolle lavalla yksinään. Miika soitteli pääosin Ypö-Viittä. Keikan ehdottomat helmet oli Miika ja Heko duonkin aikoinaan esittämä Yö-yhtye, joka saa porilaisen aina hymyilemään kun Ollia hieman pilkataan ja Hämeentie oli myös hieno käännös, joka pisti hymyilemään.

M!ka: Longshot Theorylle oli käynyt niin, että joku soittaja oli lähtenyt ja loppu bändi vaihtanut nimeä, tai jotain sinnepäin. Uusi nimi jäi kaikille paikalla olleille epäselväksi, mikä herätti yleisön joukossa hilpeyttä. Paljon myöhemmin selvisi, että bändi oli nimeltään Armed with music (kuva: M!ka).

Seuraavana bändinä piti esiintyä Longshot Theory, mutta bändi joka astui lavalle ilmoitti ensimmäisenä, että kyseinen bändi oli hajonnu ja bändillä oli uusi nimi jota en muista. Hyvää punkrock räimettä ja tykkäsin ihan kauheasti! Rumpali paukutti niin, että ajattelin kokoajan koska se saa sydänkohtauksen. Energinen ja hyvä bändi johon olisi mukava tutustua paremminkin.

Kretiinit on Punkjukebox (kuva: M!ka).

Kretiinien Punkjukebox toimi hienosti. Kretiinien basisti Teemu Sainio hoiti laulut lähes kokonaan ja hoiti hommat kyllä erittäin hyvin! Paljon kuultiin vanhoja punkhittejä kuten mm. Ratsiaa, Klamydiaa, Älaaämäffää ja muita klassikoita. Tosi hyvän menon sai biisit aikaan!

Nimettömäksi jääneen entisen Longshot Theoryn jäsen (vas.) ja yleisöä edustanut Hallu (oik.) Kretiinien apuna (kuva: Ilpo).

Luontereiden Peruskallion aikana Hallu ilmestyi lavalle antamaan oman sovituksensa kyseisestä biisistä. Tärkeintä ei ole sanojen muistaminen vaan hyvä fiilis. Poikien Eka kerta taisi olla viimeinen kappale ja Hallu kävi esiintymässä tässäkin biisissä. Hyvin sä vedät!

Tupa ei ollut täynnä, mutta sen voi laittaa kuitenkin torstai päivän piikkiin. Ihan mukavasti oli kuitenkin jengiä tullu paikalle.

Jonna

Kretiinien Punkjukebox -keikalla JP soitti poikkeavasti bassoa ja Sami kitaraa (kuvat: M!ka).

M!ka: Punkjukeboxin keikalla nähtiin myös viuhahtaja. Kaveri konttasi jostain sivusta lavareunan edestä ja nousi sitten pomppimaan Kretiinien eteen. Henkilökunta poisti sankarin pikavauhtia paikalta (kuva: Ilpo).