www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

- keikkaraporttia

Keikkaraportin etusivulle

Kultainen pesäpallomaila 2011 ja 2012

Share |

 

Onnelliset palkinnon saajat Jeke ja Heko (kuvat: Hartza ja Jenni).

Kultaiset Pesäpallomailat Jekelle ja Hekolle

Ramopunkin Kultaiset pesäpallomailat  2011 ja 2012 jaettiin Ramopunk.com 10v-tapahtumassa Vastavirta-Klubilla Tampereella. 

Vuoden 2011 palkinto meni Yy kaa koo nee: Ramopunk! -kirjan kirjoittaja Jari "Jeke" Marjalalle ja vuoden 2012 palkinto yhdelle suomalaisen ramopunkin tienraivaajista Harri "Heko" Montoselle, jonka ansioluettelosta löytyy mm, Ne Luumäet, Luupojat Surf, Rehtorit, Surfpoika Rex, Converse-kerho, Ramoviisut, monet sävellykset muille bändeille, monen levyhankkeen taustapiruna toimiminen ja ramopunk-tapahtumien juontaminen monien sivupersooniensa kanssa.

Valintatuomaristossa olivat kirjailija Leena Lehtolainen,. ex. Pellavarock promoottori Hartza Miettinen, Ramopunk.com-sivuston ylläpitäjä M!ka Vesterinen ja Woimasointu-levy-yhtiön Hannu Jokinen.

Kultaisia pesäpallomailoja vuodesta 2004

Kultainen pesäpallomaila -palkinnon ovat perustaneet vuonna 2004 Häiriköt -yhtye ja Woimasointu-levy-yhtiö myönnettäväksi Ramopunkin parissa ansioituneille tahoille. Palkinnon on suunnitellut ja neljä ensimmäistä palkintoa toteuttanut Häiriköiden laulaja-kitaristi Erkko Salonen.

Alkuperäisen palkintoerän loputtua Kimmo "Rauman Kimmo" Aaltonen teki alkuperäistä designea noudatellen uusia palkintoja, joiden sponsoreiksi löytyi kolme levy-yhtiötä Hiljaiset Levyt, Killer Records ja Woimasointu. (Ramopunk-uutiset 12.3.12)

Jeke kuuntelemassa Woimasoinnun Hannun pitämää puhetta ja taustalla loput mailatuomarit 

(kuva: Jenni).

Viralliset puheet

Vastavirta-klubille oli kirjoitettu tuomariston viralliset puheet perusteluiksi palkintojen myöntämisistä ko. henkilöille ja puheen tulivat käytyä bileissä läpi vaihteevalla menestyksellä. Tässä tuomariston puheet jotka oli kirjoitettu palkintojen jakotilaisuutta varten:

Tuomariston virallinen puhe 9.3.2012:

Vuoden 2011 Kultaisen pesäpallomaila: Jari ”Jeke” Marjala

  Vuoden 2011 Kultaisen pesäpallomailan saa Jari ”Jeke” Marjala.  Tälle valistuneelle yleisölle lienee turha kertoa miksi, mutta kerronpa kuitenkin.  Jeken viime vuonna ilmestynyt suurtyö, 1-2-3-4 –  suomalaisen ramopunkin historia, on uranuurtava teos.  Sen laatimiseen käytettyä aikaa, vaivaa ja sisua ei voi kuin ihailla. Jeke on pitänyt VR:ää hengissä kiertämällä Suomea haastattelemassa bändejä ja käymällä kymmenillä keikoilla tunnelmia tallentamassa.  Kirjassaan hän on päässyt rokkenroll-elämän ytimeen, jonka mehu on sekä karvasta että makeaa. Hän on uutterasti hätistellyt fanijoukkoja täyttämään gallup-lappuja ja kertomaan kokemuksistaan.  Jeken kirjantekemisurakkaa voi verrata kymmenen maratonin ja seitsemän täysimittaisen Finlandia-hiihdon suorittamiseen, ja se on vaatinut loistavaa fyysistä ja henkistä kuntoa, sekä todellista uskoa meihin.  Tää tulee sydämestä, Jeke – olet kultaisen pesäpallomailan ansainnut.

Tuomariston virallinen puhe 10.3.2012:

Vuoden 2012 Kultaisen pesäpallomaila: Harri ”Heko” Montonen

Vuoden 2012 Kultaisen pesäpallomailan saa Heko eli Harri Montonen.  Aivan – miehellä ei vielä ole mailaa, vaikka hän olisi voinut sen ansaita jo monena aiempanakin vuonna.  Hekon ansioluettelo on hengästyttävä. Hän on yksi suomalaisen ramopunkin tienraivaajista jo Ne Luumäet –yhtyeen riveissä, ja Rehtoreiden perustaja ja sielu.  Heko on lisäksi soittanut erinäisissä superyhtyeissä kuten Ne Luupojat Surfissa ja Surfpoika Rexissä ja laatinut eri kokoonpanoille toinen toistaan mahtavampia rock-biisejä.  Hän on ollut mukana perustamassa Converse-kerhoa ja ramoviisuja, touhunnut monien bändien levyhankkeiden taustapiruna.  Lisäksi Heko ja hänen monenlaiset sivupersoonansa ovat olleet ramopunk-tapahtumien oivia luottojuontajia kautta vuosien. Ilman Hekoa ja hänen hilpeänovelaa virnistystään ei ramopunk-skene olisi yhtään mitään.  Äläkä yritäkään esittää vaatimatonta, Heko!  Ei me uskota kuitenkaan…

”Veni, vidi, vici” (kuva: Hartza).

Jeke:

Kultainen pesäpallomaila 2011

Tulla valituksi Kultaisen pesäpallomailan saajaksi on ramopunk-genren korkein arvostuksenosoitus. Kun aloin koota ramopunk-tarinoita Yy-kaa-koo-nee –kirjaa varten, oli maailmanhistoriassa jaettu vasta kolme mailaa: M!kalle, Miikalle ja Jyrki "Njassa" Jantuselle. Neljäs jaettiin kirjoitusprosessin aikana Vastavirralle ja Piitselle. Kun nuo maagiset kajauttimet käsiteltiin myös kirjassa, syntyi väistämättä itsellenikin sisäsyntyinen tavoite saada joskus moinen kunnia.

Aikanaan ilmoitettiin, että Rauman Kimmo oli sorvannut uuden setin mailoja, joista kaksi jaettaisiin Ramopunk.comin 10-vuotiskemuissa. Okei, myönnän, että pieni arvaileva kutina meikäläisellä oli, josko tuo kirjauurastus riittäisi moiseen arvonantoon. Samalla kuitenkin mietin, että ilman mailaa olivat vielä myös Heko ja Joey. Molemmat ovat tehneet pitkän rupeaman musiikin parissa ja olleet lisäksi Suomen listaykkösiä. Kun Hannu ilmoitti nimeni Vastavirralla, genren edustajien läsnä ollessa, heitti sydän nahkarotsin alla voltin ja lämmin ilon läikähdys täytti mielen. Vitsi, olen yksi viidestä valitusta. Se tunne, kun kokee tehneensä jotain, mitä toisen samanmieliset arvostavat! Mä uskon meihin! Kun vielä funtsii valinnan tehneen raadin kokoonpanoa: Hannu, Hartza, M!ka ja Leena, niin älyää saaneensa palkinnon joukolta suuria ja tärkeitä ihmisiä. Raadin valintaperusteet oli muotoiltu mitä hauskimmalla ja rehevimmällä verbaalisella ketteryydellä. Hihasta vedetty kolmesanainen kiitospuheeni ”Veni, vidi, vici” sisälsi toki voittajan lempeää uhoa, mutta myös vihjauksen siitä, että on se maila ollut myös tavoitteenani. Vuoden 2012 mailan saajan arvasin ja sen sai ansiosta Heko. Olihan se hänenkin ilme muikea.

Nyt kun hallussani on ramopunk-genressä harvinainen tupla: Ramoviisuvoitto ja Kultainen pesismaila, niin mitähän sitä sitten? No, se listahitti puuttuu, joten kyllä kyntösarkaa riittänee loppuiäksi…

Tää tulee sydämestä: ”KIITOS arvon palkintoraati ja ramopunk-genre!” Olen kiitollinen luottamuksestanne.

Jeke

"Arvasinhan jo toki vuonna 1984" (kuva: Hartza).

Heko:

Pesäpallomailaa heilautan!

CV

Oh oh I love her so

Jokunen keikka ja levy

Suomen kielioppi 1-12

Ramopunkin kultainen pesäpallomaila

Arvasinhan jo toki vuonna 1984, kun A alkoi vaihtua Fis-molliksi siedettävän nopeasti, että ei me kauaakaan kun höpötän sekavia Tampereella ja siitäkin vielä palkitaan! Kiitos kaikille kaikkina aikoina kuunnelleille.

Heko

 

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

Kävijälaskuri