www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

- keikkaraporttia

Keikkaraportin etusivulle

Share |

Chemo Tomato & fingerpicking-soolo (kuva: M!ka).

Chemo:

Kiitokset ymmärtäväiselle yleisölle

Olen jo kauan pitänyt Chet Atkinsista. Viime aikoina olen kuunnellut erityisen paljon hänen varhaistuotantoaan, ja myös Atkinsin soittoon paljon vaikuttanutta Merle Travisia. Muukin hyvä musiikki kuin Ramones saattaa innostaa tekemään itse: "Tää on hienoa! Mäkin haluan oppia soittamaan noin!" Tarkalleen ottaen nyt tämä tapahtui kuunnellessani Chetin Mr. Sandman-tulkintaa vuodelta 1954. Todella hienoa soittoa mutta täysin biisin ehdoilla, ilman mitään näennäisvaikeita ja turhia korukuvioita.

Hieman lajia aloiteltuani kokeilin huvikseni saisinko sovitettua Sheena se taas on -biisin tähän kitaratyyliin. Se oli hauskaa! Näihin aikoihin huomasin, että Hartza puuhaili Soppaa synttäreiden päiväohjelmaksi, ja päätin kysyä mahtaisiko tuommoinen hupinumero olla kiinnostava lisuke sinne. Kuitenkin sen verran lyhyenä, ettei se veisi ohjelmapaikkaa miltään oikealta kokoonpanolta.

Kun Hartza näytti vihreää valoa, ostin sormiplekut, aloin opetella niiden käyttöä ja rupesin väsäämään lisää sovituksia. Haasteeksi laitoin itselleni kaksi reunaehtoa:

1. Jokainen biisi, mitä lähdetään työstämään, tehdään valmiiksi saakka. Periksi ei anneta.

2. Kaikki biisit sovitetaan alkuperäislevytysten sävellajeihin.

Reunaehto 2 ei todellisuudessa ollut kovinkaan paha: kitaravetoinen musiikki ei ole kauhean hankalaa sovittaa kitaralle. Hankalimmaksi osoittautui itse 70-luvun Vihanneksille tekemäni Mun mielestä makein. Hauskuus säilyi kuitenkin mukana aina Soppakeikan loppuun saakka, mistä suunnattoman suuret kiitokset ymmärtäväiselle yleisölle.

Mitäköhän sitä keksisi seuraavaksi...

Chemo Tomato

(Kuva: Hartza).

Chemo Tomato biisilista:

Pitkät kalsarikännit

Mari on förbi

Peruskallio

Perjantain ja maanantain välinen yö

Sattuu

Sheena se taas on

Mun mielestä makein

Mä uskon meihin

Onnellinen perhe

Ramosopan yleisöä (kuva: Hartza).

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

Kävijälaskuri