www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Keikkainfo-sivu

10v-kokoelma punk in Finlandissa

 Ramopunk.com 10v Punk in Finlandissa

Ramopunk.com 10v Facebookissa

Woimasointu & Ramopunk.com 10v

4 x 7" vinyyli-ep:n kokoelma

Share |

Woimasointu täytti 10 vuotta 2011 ja Ramopunk.com 2012. Syntymäpäivien kunniaksi Woimasointu julkaisee neljän 7" vinyylin ep-kokoelman, jossa on mukana liuta ramopunk-bändejä lähinnä julkaisemattomien biisien kera. Julkaisuun levyt tulevat keväällä 2012. Jos päätyy keräämään yy, kaa, koo, nee ep:tä ja osaa koota helppoja palapelejä, voi kansista muodostaa yhden yhtenäisen levynkannen.

YY!

70-luvun Vihannekset: Hyökyaalto Helsinkiin

Himanes: Lähde mukaan

Leonid B: Tääkö on sun kapina?

James Puhto-Ren: Liikenteessä

Kannen tekijä esittäytyy:

Jyrki Tapani Salmijärvi

Olen Jyrki Tapani Salmijärvi. Kun synnyin olin aika pieni ja asuin Äänekoskella. Aloin piirtämään ja koulussa kaverit taputti päähän. Jatkoin silti piirtämistä. Vanhempana olin Äänekosken Sarjakuvaseuran puheenjohtaja ja julkaisimme omaa sarjakuvalehteä nimeltään Nyt Syömään. Siinä seikkaili mm. Pete Punk-rokkari.

80-luvun alussa pikkuveljen kanssa tuhlasimme viikkorahat tilaamalla Epe’sin postimyynnistä levyjä. Eka Ramones-levymme oli Road To Ruin joka oli pieni pettymys, kun siinä ei ollut yhtään tuttua piisiä, kun oli radiosta jo äänitetty se live. Sitten ostettiin Ramonesin eka, josta minä en pitänyt ku siinä oli niin tuhnut soundit, vaikka piisit oli hyvejä. Mutta Leave Home kolahtikin sitten kunnolla. Rocket to Russia lainattiin paikalliselta kulttuurivaikuttajalta, Hämysen Juhalta ja äänitettiin kasetille. Se oli tosi hyvä kasetti, nam.

Bändikin piti perustaa. Sen nimi oli Klaus Fleming’s Nuijat joten Hämynen halusi rumpaliksi. Fleming teki omakustannesinglen Tiedä En/Anna Suukko ja myöhemmin ilmestyi vanhat demot cd:nä otsikolla Kesä Kellarissa. Molempia on vielä saatavissa jos on rahaa.

Ramojen lisäksi mielibändejä olivat 60-luvun poppisyhtyeet kuten muun muassa ja esimerkiksi mitä nyt tulee mieleen niin ku vaikka jopa ehkä Beatles, Kinks, Who ja tietenkin iki-ihanat Beach Boysit. Punkista en aluksi pitänyt ku telkkarissa sanottiin että punkkarit laittaa hakaneuloja poskeen ja sehän sattuu! Mutta kyllä kaikki peruspunkit Sex Pistolsista ja Clashistä lähtien tuli kuunneltua.Pelle oli parempi ku Eput. Tykkäsin myös The Boys- ja Undertones-yhtyeistä. Ja Cheap Trick oli hyvä, vaikkei punkkia ollutkanas.

Näihin kansientekopuuhiin päädyin taas Hämysen kautta. Tein kannet Kesä Kellarissa-levyyn ja Leonid B:n levyyn Konneveden rannalla ja sitten otettiinkin yhteyttä Woimasointu-levy-yhtiöstä ja pyydettiin lisää kansia. Nyt olen kuuluisa levykansien suunnittelija ja elämäni on vihdoinkin saanut tuulta purjeisiinsa. Oli jo aikakin, kun olen kohta 50-vuotias ja alan haikailla eläkkeen satamaan. Sen pituinen se.

Jyrki Tapani Salmijärvi

10v-kokoelma Ramopunk-uutisissa

Ramopunk-uutiset 30.11.11:

Tulossa neljän 7" vinyylin sarja:

Woimasointu & Ramopunk.com 10-vuotiskokoelma

Woimasointu täyttää 10 vuotta 2011 ja Ramopunk.com 2012. Syntymäpäivien kunniaksi Woimasointu julkaisee neljän 7" vinyylin ep-kokoelman, jossa on mukana liuta ramopunk-bändejä lähinnä julkaisemattomien biisien kera. Julkaisuun levyt tulevat keväällä 2012 ja ainakin jonkun ep:n julkaisupäivä sattuu hyvin todenäköisesti Ramopunk.com 10v-bileiden ajankohtaan 9.-10.3.2012.

Kansista neljän palan palapeli

Jos päätyy keräämään yy, kaa, koo, nee ep:tä ja osaa koota helppoja palapelejä, voi kansista muodostaa yhden yhtenäisen levynkannen.

Ramopunk-uutiset 10.12.11:

Yy! painoon

Ensimmäinen osa neljästä Woimasointu & Ramopunk.com 10v 7" vinyyli-ep:n sarjasta lähti painoon. Neljän levyn sarjan ensimmäinen osa on saanut lyhyen ytimekkään nimen Yy!

Ramopunk-uutiset 9.1.12:

YY! -levyn bändit ja biisit

Woimasointu & Ramopunk.com 10v -7" vinyylisarjan ensimmäisellä levyllä ovat mukana 70-luvun Vihannekset, Himanes, Leonid B ja James Puhto-Ren. Levyn kannet on taitellut Ramonesin Rocket To Russia -levyn hengessä Jyrki Salmijärvi, sama mies, joka teki myös Leonid B:n vuonna 2011 julkaistun kokoelma ep:n kannen.

10v-kokoelma Punk in Finlandissa

Ramopunk-uutiset 17.1.12:

Kannen tekijä löytyi Leonid B -levyn kannesta

10v-levyn kannentekijä ja Ramonesin Rocket to Russia -levyn henkinen piirrosidea löytyi Enola Recordsin julkaiseman Leonid-B:n levyn kannesta. Heti kun sain heinäkuussa -11 Leonid B:n Konneveden rannalla -levyn, tuli fiilis, että tämän levyn kannentekijä olisi sopiva tekijä tulevalle 10v-levylle. Vähän myöhemmin Marky Ramonen Helsingin keikan yhteydessä Hannu sai oman kappaleensa ko. levyä ja samassa yhteydessä päästiin pohtimaan kansi-ideaa nenäkkäin. Hannu oli nopeasti samalla kannalla, että tätä piirtäjää kannattaisi kysellä ja samalla päätettiin, että Leonid B:tä kysyttäisiin kokoelmalle mukaan.  Ja mukaanhan se sitten päätyikin Enola Recordsin Juha Hämysen suosiollisella avustuksella. Ja hänen avulla päästiin yhteyksiin myös piirtäjä Jyrki Salmijärven kanssa ja sovittua kansien piirtämisestä.

M!ka

Ramopunk-uutiset 15.2.12:

Woimasointu & Ramopunk.com 10v -levy

YY! julkaistaan 22.2.

Ensimmäinen Woimasointu & Ramopunk.com 10 v. -juhlalevysarjan levy YY!  ilmestyy 22. helmikuuta. Levyllä ovat mukana 70-luvun Vihannekset, Himanes ja James Puhto-Ren ennen julkaisemattomilla biiseillä, sekä Leonid B aikaisemmin suhteellisen pienen jakelun julkaisulla julkaistulla biisillä.

Levyä voi tilailla Woimasoinnulta ja viikon 7 aikana tilanneille ja maksaneille, levy saapuu ilmestymispäivään mennessä postitse. Woimasointu ilmoittelee, ettei 20.-22.2 ole postituksia käytännön esteiden vuoksi. Levy on Supersoundsin jakelussa ja sitä voi kysellä levykaupoista 22.2 alkaen.

Yy! myös Woimasoinnun levykerhossa

Yy! -levy herättää henkiin myös pitkään kohmeessa olleen Woimasoinnun levykerhon. Levykerhoon aikoinaan liittyneille lähtee sähköpostia tämän viikon aikana. Kaikille ei välttämättä ole voimassa olevia yhteystietoja, joten kerholaiset, joille ei viestiä tule, voivat ottaa itse yhteyttä Woimasointuun.

10v-kokoelma myyntiin myös Japaniin

10v-levyjä tullaan myymään myös Japanissa.  Woimasoinnun japanilainen yhteistyökumppani tulee myymään levyt neljän ep:n kokoelmana mahdollisesti jonkin yhteisen kannen sisällä, jotka japanilainen jakelija suunnittelee ja tekee itse.

Ramopunk-uutiset 24.2.12:

Yy!:n jälkeen tulee Kaa!

Yy!:n jälkeen tulee Kaa! ja se ilmestyy 9.3. Ramopunk.com 10v-bileissä Vastavirta-klubilla. Virallinen julkaisupäivä on 14.3, joten Vastavirta-klubilla otetaan pieni varaslähtö. Tälläkin levyllä on neljä biisiä neljältä ramopunk-bändiltä:

Luonteri Surf: Tyhmän ylpee
The Tarjas: Donnas
Sanktio: Lomalaulu
Monroes: Pahat aivot

Woimasointu & Ramopunk.com 10v-kokoelma 4 x 7" Punk in Finlandissa

Ramopunk-uutiset 13.4.12:

Yy, Kaa...

Koo!

Yy - Kaa - Koo - Nee! Mutta ei vielä sentään Nee... Woimasointu & Ramopunk.com10v -kokoelmassa on seuraavana tulossa Koo!, josta löytyy neljä biisiä neljältä ramopunk-bändiltä. Koo! julkaistaan 25. huhtikuuta ja ennakkoon ep:tä pääsee ostamaan 21.4. Hyvinkään levymessuilla Woimasoinnun tiskiltä.

Tappajatomaatit: Tuskin maltan odottaa

James Puhto-Ren: Maijan karitsa

The Tarjas: Autotallibändi

70-luvun Vihannekset: Joskus sut tunsin

Ramopunk-uutiset 16.5.12:

Desibeli.net arvosteli Yy! ja Kaa! -levyt

Ilkka Valpasvuo arvioi Woimasointu & Ramopunk.com10v-levysarjan Yy! ja Kaa! -levyt Desibeli.netissä kolmen tähden arvoisiksi ja kommentoi mm. näin: "Kaiken kaikkiaan kokoelma tekee hyvää työtä ramopunkin edestä - ainakin kaksi ensimmäistä lukua pitävät sisällään mukavan verevää ja jopa hitikästä peruspunkkia. Ollaan asian ytimessä mukavan tuoreesti, vaikka sävyt eivät juuri haasta esi-isiään. Plussan puolelle siis mennään." Käykääpä lukemassa arvio täältä.

Ramopunk-uutiset 5.7.12:

Woimasointu & Ramopunk.com10v -kokoelma

Nee! viivästyy

Woimasointu & Ramopunk.com10v -kokoelman neljännen osan eli Nee!:n julkaisu viivästyy. Nee 7" ep ei ole vielä aloittanut etenemistään painossa, koska Woimasoinnun ensin saada myytyä kolmea ekaa kokoelma-ep:tä Nee!:n painokuluihin.

Ramopunk-uutiset 25.10.12:

Woimasoinnulta tulossa julkaisuun odoteltuja 7" vinyylejä 

Woimasoinnulta jo pidemmän aikaa odotellut Himanes ep ja Woimasointu & Ramopunk.com 10 v - Nee! -levyt ovat nyt painossa.

Ramopunk-uutiset 21.11.12:

Nee! viivästyy

Woimasointu ja Ramopunk.com 10v-levysarjan neljäs osa Nee! viivästyy jälleen. Levyn olisi pitänyt olla myynnissä jo ajat sitten. "Viivästyksen syitä osa 342": manailee Woimasoinnun Hannu viikko sitten painotalosta tuli infoa, että ongelmia tietyssä kohtaa prosessia ja kaikki tilaukset viivästyvät."

Ramopunk-uutiset 29.11.12:

Nee! -levyt bändit

Woimasointu ja Ramopunk.com 10v-levysarjan neljäs osa Nee! viipyilee vielä jossain tuontatoprosessissa, mutta vinyylisarjan viimeisen 7":n bändit voidaan jo julkaista. Mukana ovat Häiriköt, Ratpack ja V-osasto kukin yhdellä biisillä ja Psykoterapia kahdella biisillä.

Ramopunk-uutiset 30.11.12:

Nee! ja Himanes 7" Tavastialla 1.12?

Woimasoinnun myöhässä julkaisuun tuleva Nee! -ep ja vielä enemmän myöhässä julkaisuun tuleva Himanes 7" saattavat olla myynnissä Ne Luumäkien keikalla Tavastialla. Ihan varmaa ei se ei vielä ole, kuten Woimasoinnun Hannu tilittää: "Helevetin pitkän painoajan kruunasi se, että levyissä ei ollut tarkkaa osoitetta ja ne vähän seikkailivat pitkin ja poikin... Nyt on levyt paikallistettu, mutta ei tietoa koska ne saa käsiin... Jos hyvin käy, niin Tavastialle voisi olla levyt handussa. Tavastialla varsinaisesti ei ole levyjä myynnissä, kun ei siellä ole distroa... Mutta Ilveksessä päivystetään".

Ramopunk-uutiset 18.12.12:

Nee! päättää pitkän projektin

Woimasointu ja Ramopunk.com 10v-levysarjan neljättä osaa Nee! saatiin odotella aina joulukuun alkuun saakka, mutta yli puolentoista vuoden mittaisen projektin päättävää viimeistä osaa kannatti odottaakiin. 

Helmenä on mukana Häiriköt aikaisemmin julkaisemattomalla biisillään Kaikkihetinyt. Häiriköiden perään kuullaan ensimmäiset levytykset Psykoterapia-yhtyeeltä, jolta mukana on monien mielestä bändin tähän mennessä paras biisi En anna anteeksi, sekä vähän rauhallisempi ralli Pää sekaisin.

B-puolen aloittaa Ramoviisuissa 2005 toiseksi sijoittunut Ratpackin Sekaisin Marista. Taitaapa muuten olla, että biisi on 2005-2007 ramopiirejä livekeikoilla ihastuttaneen bändin ainoa virallinen levytys, sillä muut julkaisut ovat tainneet olla kotipolttoisia cdr-julkaisuja.

Nee!:n B-puolen ja samalla neljän 7" vinyylin sarjan päättää maaliskuussa 2012 ensimmäisen levynsä omakustanteena julkaisseen, niin ikään aikaisemmin Ramoviisuissa esillä olleen V-osaston tuoretta tuotantoa oleva Mä oon sun beibi. Bändin pitkäsoitolta tätä biisiä ei löydy, vaikka yhtyeen tuotannon parhaimmistoon se kuuluukin. Olikohan se niin, että päästiin valitsemaan tämä biisi ennen pitkäsoiton rakentamista mukaan kokoelmalle? Joka tapauksessa kelpo biisi ja b-puolen naislaulajat asettuvat sulavasti rinnakkain. Nee!:n b-puoli lienee koko sarjan sopusointuisin levyn puoli, niinkuin nyt vaan vinyyli seiskoja voi arvioida.

Kannentekijänä kunnostautuu jälleen Jyrki Salmijärvi Ramones henkisellä piirroksellaan, joka muodostaa kuvakokonaisuuden sarjan kolmen muun levyn kannen kanssa. Koko kansi-idean alkulähde Rocket to Russia -levykin Nee!:n kannesta löytyy, sieltä ufomiehen kainalosta.

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

Kävijälaskuri